Eredivisie Awards

8 clubs leveren spelers voor Eredivisie Elftal van de Maand in Januari

Het Eredivisie Elftal van de Maand bestaat uit spelers van acht verschillende clubs. In dit elftal, gebaseerd op statistieken en stemmen van voetballiefhebbers, staan de elf spelers die het beste gepresteerd hebben in januari.

Bijzonder is dat lijstaanvoerder Feyenoord geen één speler levert in het elftal; de hoogstgenoteerde speler was Justin Bijlow, maar die moest Olij voor zich laten. Verder leveren zowel FC Twente, PSV als Ajax allen twee spelers.

Het volledige Eredivisie Elftal van de Maand januari: Nick Olij (Sparta Rotterdam), Gijs Smal (FC Twente), Edson Álvarez (Ajax), Carlens Arcus (Vitesse), Jordan Teze (PSV), Xavi Simons (PSV), Ramiz Zerrouki (FC Twente), Davy Klaassen (Ajax), Tasos Douvikas (FC Utrecht), Vangelis Pavlidis (AZ) en Bobby Adekanye (Go Ahead Eagles)

Over de verkiezing

De Eredivisie Speler van de Maand en Johan Cruijff Talent van de Maand wordt gekozen op basis van statistieken (StatsPerform) en stemmen van voetballiefhebbers (KPN Man of the Match). De verkiezing is een initiatief van de Eredivisie CV in samenwerking met ESPN. De Johan Cruijff Talent van de Maand is een initiatief van de Eredivisie CV in samenwerking met ESPN, Johan Cruyff Foundation en VriendenLoterij.

Dit artikel delen