KPN eDivisie

Absolute wereldtop strijdt om landstitel in de KPN eDivisie Finals

De Eredivisie CV organiseert op zaterdag 30 maart 2024 in samenwerking met KPN en DreamHack Sports Games de KPN eDivisie Finals. Heracles Almelo, PEC Zwolle, Ajax, PSV, Feyenoord, FC Twente, Excelsior Rotterdam en AZ strijden om de prestigieuze landstitel in het zevende seizoen van de KPN eDivisie. Naast het kampioenschap, en het bijbehorende prijzengeld van €50.000, staat ook plaatsing voor de UEFA eChampions League en het EA SPORTS FC Pro World Championship op het spel. Gaat de titel naar één van de traditionele top 3-clubs of maken ze in Alkmaar, Almelo, Zwolle of Kralingen kans op de kampioensschaal?

Absolute wereldtop treft elkaar in de Finals

Dat de KPN eDivisie dit jaar gezien mag worden als de ‘Home of Champions’ is te zien aan het deelnemersveld. De Braziliaan Paulo Henrique Chaves, beter bekend als PHzin, won eerder dit seizoen de EA SPORTS FC Pro Open in Londen en gaat op zaterdag 30 maart samen met zijn Ajax-teamgenoten Levi de Weerd, die in hetzelfde toernooi bij de laatste vier eindigde, en Max Koelemaij op zoek naar nieuw succes in de KPN eDivisie Finals. Datzelfde geldt voor PSV waar regerend EA SPORTS FC wereldkampioen Manuel Bachoore en eChampions League-winnaar Emre Yilmaz een gooi zullen doen naar het eremetaal.

Finaledag toegankelijk voor publiek

Om 11.30 uur gaan de deuren van H20 Esports Campus open voor de ontknoping van het KPN eDivisie-seizoen. Tickets voor de finaledag zijn te koop op de website van de KPN eDivisie, tot en met maandag 25 maart voor het symbolische bedrag van €1 (gebruik actiecode: EDIVISIEFAN) en nadien voor €5. Daarnaast worden de KPN eDivisie Finals live uitgezonden op ESPN 3, Twitch, YouTube en TikTok. Ook is het voor buitenlandse liefhebbers te volgen op het officiële Engelstalige Twitch-kanaal van EA Sports FC.

De strijd om de landstitel start om 12 uur, waarna om 16 uur de kampioen in de KPN eDivisie bekend is.

Kampioen Vitesse ontbreekt en zal haar titel niet prolongeren

KPN eDivisie Cup

Waar de professionele esporters de strijd aangaan om de landstitel, nemen voorafgaand de 18 beste gamers uit het online kwalificatoernooi van de KPN eDivisie Cup het namens hun favoriete eredivisieclub tegen elkaar op voor de eindzege in de KPN eDivisie Cup, het prijzengeld van €2.000 en diverse andere prijzen.

De KPN eDivisie Cup biedt alle amateurspelers van Nederland een podium om zich in de kijker te spelen bij de achttien eredivisieclubs. Zo is de winnaar van vorig jaar, Tygo Hartensveld, dit seizoen namens Excelsior Rotterdam actief in de KPN eDivisie als de Finals.

Dit artikel delen