Eredivisie Awards

Acht clubs leveren spelers voor Eredivisie Elftal van de Maand april

Deze maand leveren acht verschillende clubs spelers voor het Eredivisie Elftal van de Maand april. Zowel Ajax, PSV als Feyenoord leveren elk twee spelers, gevolgd door AZ, FC Twente, FC Utrecht, sc Heerenveen en Vitesse met elk één speler.

Het volledige Eredivisie Elftal van de Maand april: Fabian de Keijzer (FC Utrecht), Mauro Júnior (PSV), Daley Blind (Ajax), Eli Dasa (Vitesse), Orkun Kökcü (Feyenoord), Davy Klaassen (Ajax), Joey Veerman (PSV), Luis Sinisterra (Feyenoord), Vangelis Pavlidis (AZ) en Ricky van Wolfswinkel (FC Twente) en Sydney van Hooijdonk (sc Heerenveen).

Over de verkiezing

De Eredivisie Speler van de Maand en Johan Cruijff Talent van de Maand wordt gekozen op basis van statistieken (StatsPerform) en stemmen van voetballiefhebbers, uitgebracht via de KPN Man of the Match-verkiezing (ESPN). Deze onderdelen – aangevuld met de stemmen van de 18 aanvoerders en 18 coaches – wegen ook mee voor de Eredivisie Speler van het Jaar- en Johan Cruijff Talent van het Jaar-prijzen, die na het seizoen 2021/22 worden uitgereikt tijdens de Eredivisie Awards.

De verkiezing Eredivisie Speler van de Maand is een initiatief van de Eredivisie CV in samenwerking met ESPN en EA Sports. De Johan Cruijff Talent van de Maand is een initiatief van de Eredivisie CV, ESPN, Johan Cruyff Foundation en VriendenLoterij.

Dit artikel delen