Eredivisie

Achter de schermen bij de VAR control room

Aankomend seizoen wordt het ARAG KNVB Replay Center officieel in gebruik genomen. Met man en macht heeft de KNVB de afgelopen vier maanden gewerkt om de control room voor video-arbitrage klaar te stomen voor het nieuwe Eredivisie-seizoen. Zaterdag maakt de control room zijn debuut tijdens het duel om de Johan Cruyff Schaal. 

Met het Replay Center is de KNVB wereldwijd de eerste voetbalbond met een control room voor video-arbitrage op het eigen terrein. Om dat in vier maanden tijd – op 19 maart werd groen licht gegeven voor video-arbitrage in de Eredivisie – volledig te bouwen, was een flinke uitdaging.

"Ik ben onze partners zeer dankbaar: zonder hen was dat nooit gelukt", vertelt Gijs de Jong, secretaris-generaal van de KNVB. "Van Wijnen, Kuipers, KPN, FOX, ARAG en Hawk-Eye hebben op hun vakgebieden topprestaties geleverd, waardoor we er nu helemaal klaar voor zijn. Laat het nieuwe seizoen maar beginnen!”

Voor de invoering van de VAR heeft de KNVB het partnership met ARAG verbreed en verlengd tot 2022. Hierdoor is ARAG ook als naamgever verbonden aan het ARAG KNVB Replay Center. 

Bekijk de beelden van de VAR Control Room hieronder. 

In het Replay Center zijn zes werkstations, waarmee er bij vijf Eredivisie-wedstrijden tegelijk een videoscheidsrechter actief kan zijn. Eén werkstation zal als back-up voor noodgevallen fungeren - FOTO: KNVB Media. 


Per werkstation zitten, van links naar rechts, de assistent-VAR, de VAR, een technicus van Hawk-Eye en – als er veel camera’s bij de wedstrijd zijn – een extra technicus achter de schermen - FOTO: KNVB Media. 

Achter ieder werkstation staat een camera, waarmee livebeelden naar de studio van FOX Sports worden gestreamd - FOTO: KNVB Media. 


In het midden van het ARAG KNVB Replay Center zal een supervisor  plaatsnemen. Hij zal zorgdragen voor de coördinatie tussen FOX, KPN, Hawk-Eye en de KNVB. Hij zal niet ingrijpen bij de wedstrijden - FOTO: KNVB Media. 

 


Origineel bericht: Zo ziet het ARAG KNVB Replay Center eruit - KNVB.nl

Dit artikel delen