Maatschappelijk

ADO Den Haag begeleidt voortaan Grijze Reigh s naar het stadion

Oudere en eenzame bewoners van Den Haag kunnen voortaan op comfortable wijze thuiswedstrijden van ADO Den Haag bezoeken. De zogeheten Grijze Reigâh's worden met een eigen bus opgehaald en 
krijgen in het stadion een sp
eciaal programma voorgeschoteld. De pilot tijdens ADO Den Haag - FC Groningen (6 oktober) was zo'n groot succes, dat de club de actie wil continueren. 

Het initiatief kwam tot stand na een samenwerking tussen Stichting Boodschappen Begeleiding Dienst (BBD) en Stichting ADO Den Haag in de Maatschappij. Initiatiefnemer Cor van Welbergen ving samen met Karin Bakker van ADO Den Haag in de Maatschappij de Grijze Reigâh’s op bij het Cars Jeans Stadion. Ze gingen vol verwachting het Haags Heineken Huis in. Na daar een kopje koffie te hebben gedronken, gingen de Grijze Reigâh’s met blije gezichten naar de tribune.

De oudere supporters genoten van de sfeer in het stadion, zongen luidkeels mee met ‘O, O, Den Haag’ en zagen hun favoriete club bovendien met 1-0 winnen van FC Groningen. Op de tribune kregen ze nog een bezoekje van het FOX Sports-duo Mario Been en Toine van Peperstraten. Na de wedstrijd was het tijd voor een drankje, waarna de Grijze Reigâh’s met een voldaan gevoel weer met de busjes naar huis werden gebracht.

De actie bleek een groot succes: de Grijze Reigâh’s zagen hun club met 1-0 van FC Groningen winnen en wilden graag de volgende keer weer mee. Ook de organisatie kijkt tevreden terug. De pilot toonde duidelijk aan dat er behoefte is aan deze passende voorziening voor het bijwonen van wedstrijden.

Binnenkort wordt er een officiële stichting opgericht genaamd Stichting De Grijze Reigâh Tribune. Deze stichting gaat ervoor zorgen dat oudere en eenzame bewoners van Den Haag op een structurele en comfortabele wijze thuiswedstrijden van ADO Den Haag te laten bezoeken.

Foto's: Sandra Mol / ADO Den Haag

Origineel bericht: ADO Den Haag

Dit artikel delen