KPN eDivisie

Ajax beslist De Topper in de absolute slotfase

Een spannend voorproefje voorafgaand aan De Topper van aankomend weekend in de Eredivisie; In de 14e speelronde van de KPN eDivisie troffen Ajax en PSV elkaar in een onderlinge strijd om de koppositie.

Absolute wereldtop tegenover elkaar

Met het aantrekken van wereldkampioen Manuel Bachoore en eChampions League-winnaar Emre Yilmaz gaf PSV een signaal aan de concurrentie af dat het menens is. Beide spelers bewijzen wekelijks nog steeds tot de absolute wereldtop in FC 24 te horen. Iets wat zeker ook geldt voor de tegenstanders uit Amsterdam. Levi de Weerd plaatste zich afgelopen maandag voor de kwartfinale van de FC Pro Open, waar zijn conculega Emre Yilmaz en teamgenoot PHzin dit eerder al wisten te bewerkstelligen.

Ook in de KPN eDivisie vormen deze spelers vrijwel onverslaanbare tegenstander voor de overige teams in de competitie. PSV gaat voorafgaand aan het affiche aan kop met 37 punten, Ajax volgt op drie punten achterstand en vind zichzelf terug op de tweede plaats met 34 punten.

De Weerd en Bachoore houden elkaar in evenwicht

De eerste onderlinge clash tussen Manu Bachoore (PSV) en Levi de Weerd (Ajax) werd vooraf gezien als een duel waarin vuurwerk gegarandeerd was. Bachoore had enigszins het veldoverwicht, waar De Weerd Ajax op voorsprong wist te zetten. Bachoore knokte zich nog voor het rustsignaal terug en zorgde er met deze gelijkmaker voor dat de weg naar een resultaat open bleef voor zijn teamgenoot Emre Yilmaz (1-1).

Paulo Henrique verslaat Emre Yilmaz

PHzin en Emre Yilmaz staan erom bekend dat ze een voorliefde hebben voor het vol op de aanval spelen. Met enige regelmaat scoren ze er flink op los in FC 24. Zo ook in hun rechtstreekse duel in de KPN eDivisie. PHzin versloeg Emre Yilmaz één minuut voor tijd nadat Yilmaz opzichtig in de fout ging. De Braziliaan schoof de 4-3 binnen en trok hiermee de overwinning voor Ajax over de streep. De Amsterdammers nemen met deze 5-4 winstpartij de koppositie weer over op de ranglijst en gaan als koploper de 15e speelronde in.

Dit artikel delen