Eredivisie Awards

Ajax derde maal hofleverancier in Elftal van de Maand

Ajax is met vier spelers voor de derde maand op rij hofleverancier in het Eredivisie Elftal van de Maand. Daarna volgen AZ en Vitesse (beiden twee spelers) en PSV, N.E.C. Nijmegen en Go Ahead Eagles met één speler.

Het volledige Eredivisie Elftal van de Maand: Remko Pasveer (Ajax), Owen Wijndal (AZ), Riechedly Bazoer (Vitesse), Jurriën Timber (Ajax), Noussair Mazraoui (Ajax), Luuk Brouwers (Go Ahead Eagles), Ibrahim Sangaré (PSV), Dušan Tadić (Ajax), Loïs Openda (Vitesse), Elayis Tavşan (N.E.C. Nijmegen) en Vangelis Pavlidis (AZ).

Over de verkiezing

De Eredivisie Speler van de Maand, Johan Cruijff Talent van de Maand en Eredivisie Elftal van de Maand wordt gekozen op basis van statistieken en stemmen van fans, uitgebracht via de KPN Man of the Match-verkiezing op ESPN. Deze onderdelen wegen, naast de stemmen van de 18 aanvoerders en 18 coaches, ook mee voor de Eredivisie Speler van het Jaar- en Johan Cruijff Talent van het Jaar-prijzen, die na het seizoen worden uitgereikt tijdens een liveuitzending op ESPN.

De verkiezing Eredivisie Speler van de Maand is een initiatief van de Eredivisie CV in samenwerking met ESPN. De Johan Cruijff Talent van de Maand is een initiatief van de Eredivisie CV, ESPN, Johan Cruyff Foundation en VriendenLoterij.

Dit artikel delen