Eredivisie Awards

Ajax en AZ hofleveranciers in het Eredivisie Elftal van de Maand september

Ajax en AZ zijn beiden met drie spelers hofleverancier in het Eredivisie Elftal van de Maand. In het Elftal, gebaseerd op basis van statistieken en stemmen van voetballiefhebbers, staan spelers van zeven verschillende clubs.

Namens de Amsterdammers noteerden Mohammed Kudus, Steven Bergwijn en Daley Blind de hoogste scores. Bij AZ presteerden Jens Odgaard, Tijjani Reijnders en Pantelis Hatzidiakos het beste.

Het volledige Eredivisie Elftal van de Maand augustus: Jasper Cillessen (N.E.C. Nijmegen), Pantelis Hatzidiakos (AZ), Daley Blind (AFC Ajax), Nathan Tjoe-A-On (Excelsior Rotterdam), Tijjani Reijnders (AZ), Vurnon Anita (RKC Waalwijk), Mohammed Kudus (AFC Ajax), Orkun Kökcü (Feyenoord), Jens Odgaard (AZ), Cody Gakpo (PSV) en Steven Bergwijn (Ajax).

Over de verkiezing

De Eredivisie Speler van de Maand en Johan Cruijff Talent van de Maand wordt gekozen op basis van statistieken (StatsPerform) en stemmen van voetballiefhebbers (KPN Man of the Match). De verkiezing is een initiatief van de Eredivisie CV in samenwerking met ESPN. De Johan Cruijff Talent van de Maand is een initiatief van de Eredivisie CV in samenwerking met ESPN, Johan Cruyff Foundation en VriendenLoterij.

Dit artikel delen