Eredivisie Awards

Ajax en PSV domineren Eredivisie Elftal van de Maand in februari

Het Eredivisie Elftal van de Maand bestaat uit spelers van vijf verschillende clubs. Ajax (5) en PSV (3) leveren de meeste spelers. Daarnaast bestaat uit elftal uit spelers van Feyenoord, N.E.C. Nijmegen en FC Groningen.

Het Eredivisie Elftal van de Maand is gebaseerd op basis van individuele spelersstatistieken van StatsPerform en stemmen van voetballiefhebbers, uitgebracht in de KPN Man of the Match-verkiezing. Als voorwaarde is dat spelers minstens 60% van het totaal aantal speelminuten gespeeld moeten hebben. Om die reden is bijvoorbeeld Alireza Jahanbakhsh (<60%) niet in het elftal van deze maand terug te vinden.

Het volledige Eredivisie Elftal van de Maand februari: Jasper Cillessen (N.E.C. Nijmegen), Edson Álvarez (Ajax), Jurriën Timber (Ajax), Lutsharel Geertruida (Feyenoord), Xavi Simons (PSV), Joey Veerman (PSV), Steven Berghuis (Ajax), Johan Bakayoko (PSV), Dusan Tadic (Ajax), Ricardo Pepi (FC Groningen) en Mohammed Kudus (Ajax).

Het Eredivisie Elftal van de Maand gebaseerd op basis van individuele spelersstatistieken en stemmen van voetballiefhebbers.

Over de verkiezing

De Eredivisie Speler van de Maand en Johan Cruijff Talent van de Maand wordt gekozen op basis van statistieken (StatsPerform) en stemmen van voetballiefhebbers (KPN Man of the Match). De verkiezing is een initiatief van de Eredivisie CV in samenwerking met ESPN. De Johan Cruijff Talent van de Maand is een initiatief van de Eredivisie CV in samenwerking met ESPN, Johan Cruyff Foundation en VriendenLoterij.

Dit artikel delen