Eredivisie Awards

Ajax hofleverancier in het Elftal van de Maand februari

Ajax is met vier spelers hofleverancier in het Eredivisie Elftal van de Maand. Het Elftal is gebaseerd op basis van statistieken en de stemmen van voetballiefhebbers, uitgebracht via de KPN Man of the Match-verkiezing (ESPN).

Ajax levert de meeste spelers: ditmaal met Sébastian Haller en Steven Berghuis, maar ook met Lisandro Martínez en Jurriën Timber die bijna maandelijks hun opwachting in het elftal maken. Feyenoord en PSV volgen beiden met twee spelers. De Eredivisie Speler van de Maand, Orkun Kökcü, en Luis Sinisterra wisten zich deze maand in de kijker te spelen. Joey Veerman en Mauro Junior namens PSV.

Opvallend is dat AZ geen één speler levert in het elftal. Ondanks de Alkmaarders als enige team alle vier wedstrijden wonnen, sprong geen één speler er afgelopen maand in de statistieken bovenuit. Wél zien PEC Zwolle (Daishawn Redan), FC Groningen (Bjorn Meijer) en Fortuna Sittard (Yanick van Osch) terug.

De nominatie van Yanick van Osch is bijzonder. De Fortuna Sittard-keeper zag in januari zijn basisplaats ingenomen worden door de van Sheffield United overgekomen Michael Verrips. Na twee wedstrijden ontbrak Verrips wegens een coronabesmetting, waarna Van Osch zijn kans pakte in de drie wedstrijden van Fortuna in februari. En dat deed hij met verve: van alle keepers in de Eredivisie scoorde hij het hoogste.

Over de verkiezing

De Eredivisie Speler van de Maand en Johan Cruijff Talent van de Maand wordt gekozen op basis van statistieken (StatsPerform) en stemmen van voetballiefhebbers, uitgebracht via de KPN Man of the Match-verkiezing (ESPN). Deze onderdelen wegen ook mee voor de Eredivisie Speler van het Jaar- en Johan Cruijff Talent van het Jaar-prijzen, die na het seizoen 2021/22 worden uitgereikt tijdens de Eredivisie Awards.

De verkiezing Eredivisie Speler van de Maand is een initiatief van de Eredivisie CV in samenwerking met ESPN. De Johan Cruijff Talent van de Maand is een initiatief van de Eredivisie CV, ESPN, Johan Cruyff Foundation en VriendenLoterij.

Dit artikel delen