Eredivisie Awards

Ajax hofleverancier in het Eredivisie Elftal van de Maand januari

Ajax is met beide maandwinnaars (Brian Brobbey en Kristian Hlynsson), Steven Berghuis en Benjamin Tahirović hofleverancier voor het elftal. Daarna volgt PSV met Luuk de Jong en Sergiño Dest. Zowel Brobbey, Tahirović, Dest als Geertruida maakten ook vorige maand deel uit van het elftal.

Het Eredivisie Elftal van de Maand januari: Lars Unnerstall (FC Twente), Sergiño Dest (PSV), Bram Nuytinck (N.E.C. Nijmegen), Dimitrios Siovas (Fortuna Sittard), Lutsharel Geertruida (Feyenoord), Othmane Boussaid (FC Utrecht), Benjamin Tahirović (Ajax), Steven Berghuis (Ajax), Kristian Hlynsson (Ajax), Luuk de Jong (PSV) en Brian Brobbey (Ajax).

Eredivisie Awards

De Eredivisie Speler van de Maand, Johan Cruijff Talent van de Maand en het Eredivisie Elftal van de Maand worden gekozen op basis van statistieken (Opta) en stemmen van voetballiefhebbers (KPN Man of the Match). Deze criteria spelen ook een rol bij de shortlist voor de Eredivisie Speler van het Jaar en Johan Cruijff Talent van het Jaar. Deze prijzen, evenals de prijzen in de Azerion Vrouwen Eredivisie, worden uitgereikt op de Eredivisie Awards (2 september 2024).

De verkiezing Eredivisie Speler van de Maand is een initiatief van de Eredivisie CV in samenwerking met ESPN en EA SPORTS FC™. De verkiezing voor het Johan Cruijff Talent van de Maand wordt georganiseerd door de Eredivisie CV in samenwerking met ESPN, Johan Cruyff Foundation en VriendenLoterij.

Dit artikel delen