KPN eDivisie

Ajax pakt de landstitel in de KPN eDivisie seizoen 2023/24

Ajax is kampioen van de KPN eDivisie seizoen 2023-‘24 en kroont zich hiermee tot Nederlands Kampioen EA SPORTS FC 24. Ajax versloeg PSV in een zinderende finale over drie duels na strafschoppen. Naast het kampioenschap schrijven de Ajacieden ook € 20.000 aan prijzengeld bij. De resterende € 20.000 aan prijzengeld wordt onder de overige zeven finalisten verdeeld. Daarnaast krijgen Levi de Weerd en Paulo Henrique Chaves ook toegang tot de UEFA eChampions League en plaatst Max Koelemaij zich voor het EA SPORTS FC Pro World Championship, waar De Weerd en Chaves voorafgaand aan de Finals al zeker van waren. De finale werd bijgewoond door een uitzinnige menigte aan publiek in een uitverkochte arena en was daarnaast ook live te volgen via ESPN, de eDivisie social media kanalen en het Twitch kanaal van EA SPORTS.

Weg naar de finale via Heracles Almelo en FC Twente

De weg naar de grote finale verliep ogenschijnlijk vlekkeloos voor de Amsterdammers. Met overwinningen op Heracles Almelo (9-2) en FC Twente (7-3) plaatsten Levi de Weerd en Paulo Henrique Chaves voor het beslissende finaleduel met de collega esporters van PSV.

Individuele awards

Tijdens de KPN eDivisie Finals werden drie awards uitgereikt. De KPN Goal of the Season award ging naar Tom Dijkhuizen van PEC Zwolle. Mounir El Kahtaoui werd door de KPN eDivisie fans tot Rookie of the Season gekroond. Emre Yilmaz won de PlayStation Assist of the Season.

Dit artikel delen