Eredivisie Awards

Ajax met Tadić én defensie hofleverancier in Elftal van de Maand

Ajax is met vijf spelers hofleverancier in het Eredivisie Elftal van de Maand. Go Ahead Eagles is de nieuwe koploper van het Fair Play Klassement.

Doordat de Amsterdammers geen enkel tegendoelpunt kregen, zijn alle vier de verdedigers uit het basiselftal van trainer Erik ten Hag opgenomen in het Elftal van de Maand: Blind, Martínez, Timber en Mazraoui.

Beide backs waren ook in het elftal van augustus te vinden, net als Dušan Tadić (Ajax), Willem II-keeper Timon Wellenreuther en Fortuna Sittard-aanvaller Mats Seuntjens. Het team wordt aangevuld met Feyenoorders Guus Til en Jens Toornstra, Cody Gakpo (PSV) en Tom Boere (SC Cambuur).

Het volledige Eredivisie Elftal van de Maand: Timon Wellenreuther (Willem II), Daley Blind (Ajax), Lisandro Martínez (Ajax), Jurriën Timber (Ajax), Noussair Mazraoui (Ajax), Cody Gakpo (PSV), Guus Til (Feyenoord), Jens Toornstra (Feyenoord), Dušan Tadić (Ajax), Tom Boere (SC Cambuur) en Mats Seuntjens (Fortuna Sittard).

Fair Play Klassement

Go Ahead Eagles heeft sc Heerenveen ingehaald in het Eredivisie Fair Play Klassement. Deze ranglijst wordt vormgegeven op basis van wedstrijddata, waar defensieve acties (slidings, tacles, obstructies, etc.) gerelateerd worden aan het aantal geconstateerde overtredingen. De Eagles staan momenteel bovenaan met een score van 15,9, gevolgd door Ajax (14,7) en sc Heerenveen (13,1).

Over de verkiezing

De verkiezingen Eredivisie Speler van de Maand en Johan Cruijff Talent van de Maand is op basis van statistieken en stemmen van fans, uitgebracht via de KPN Man of the Match-verkiezing op ESPN. De statistieken en stemmen van de fans wegen ook mee voor de Eredivisie Speler van het Jaar en Johan Cruijff Talent van het Jaar award die na het seizoen worden uitgereikt tijdens een liveuitzending op ESPN.

De verkiezing Eredivisie Speler van de Maand is een initiatief van de Eredivisie CV in samenwerking met ESPN en KPN. De Johan Cruijff Talent van de Maand is een initiatief van de Eredivisie CV, ESPN, Johan Cruyff Foundation en VriendenLoterij.

Dit artikel delen