Maatschappelijk

Ajax-selectie bezoekt Amsterdam UMC Kinderstad

De Ajax-selectie van zowel de mannen als vrouwen is op woensdag 30 januari op pad getrokken naar het Amsterdam UMC Kinderstad in het VU Medisch Centrum. Dit bezoek van de voetballers is inmiddels een jaarlijkse traditie.

Onder leiding van Ajax Foundation-ambassadeur John Heitinga verrasten de spelers en speelsters rond het middaguur talloze kinderen. De ziekenhuisafdeling werd steeds voller met vrolijke en vriendelijke kinderen. Naast de Ajax-mannen en vrouwen waren er ook eDivisiespelers van Ajax aanwezig. Alle kinderen waren superblij om hun idolen te ontmoeten. Het programma van de dag bestond onder andere uit een quiz – met John Heitinga als quizmaster – en ook veel spelersbezoeken op de verschillende kamers waar de kinderen verblijven, er werd geknuffeld, ge-high fived en flink gelachen.

Al 21 jaar zijn de Ajax Foundation en het Amsterdam UMC Kinderstad aan elkaar verbonden en werken ze aan projecten om zieke kinderen even te laten vergeten dat ze ziek zijn. De kinderen kunnen onder andere voetballen, poolen, gamen en Ajax-wedstrijden kijken op een groot scherm. Ook bezoeken de patiëntjes wanneer hun gezondheid het toelaat op uitnodiging een wedstrijd in de Johan Cruijff ArenA.

Dit artikel delen