Eredivisie Awards

Ajax vierde keer hofleverancier in Eredivisie Elftal van de Maand

Ajax is met vier spelers voor de vierde maand op rij hofleverancier in het Eredivisie Elftal van de Maand. PSV volgt met twee spelers en daarna FC Twente, FC Groningen, Feyenoord, sc Heerenveen en Vitesse met één speler.

Tadic en Mazraoui onafgebroken in Elftal van de Maand

Vanaf het begin van het seizoen maken Dušan Tadić en Noussair Mazraoui al deel uit van het elftal, terwijl ook Jurriën Timber (drie keer) en Daley Blind (twee keer) vaste namen beginnen te worden. Daarnaast zijn ook Riechedly Bazoer (twee keer), Bruma, Bryan Linssen, Ibrahim Sangaré (allen één keer) bekende namen. Lars Unnerstall, Nick Bakker en Jørgen Strand Larsen maken hun debuut in het Elftal van de Maand.

Volledig Elftal van de Maand November

Het volledige Eredivisie Elftal van de Maand: Lars Unnerstall (FC Twente), Daley Blind (Ajax), Nick Bakker (sc Heerenveen), Jurriën Timber (Ajax), Noussair Mazraoui (Ajax), Ibrahim Sangaré (PSV), Riechedly Bazoer (VItesse), Bruma (PSV), Dušan Tadić (Ajax), Bryan Linssen (Feyenoord) en Jørgen Strand Larsen (FC Groningen)

Over de verkiezing

De Eredivisie Speler van de Maand en Johan Cruijff Talent van de Maand wordt gekozen op basis van statistieken (StatsPerform) en stemmen van voetballiefhebbers, uitgebracht via de KPN Man of the Match-verkiezing (ESPN). Deze onderdelen wegen ook mee voor de Eredivisie Speler van het Jaar- en Johan Cruijff Talent van het Jaar-prijzen, die na het seizoen 2021/22 worden uitgereikt tijdens een liveuitzending op ESPN.

De verkiezing Eredivisie Speler van de Maand is een initiatief van de Eredivisie CV in samenwerking met ESPN. De Johan Cruijff Talent van de Maand is een initiatief van de Eredivisie CV, ESPN, Johan Cruyff Foundation en VriendenLoterij.

Dit artikel delen