KPN eDivisie

Ajax winnaar van de eerste periode in de KPN eDivisie

De eerste eredivisieclub die we tijdens de KPN eDivisie Finals gaan terugzien is bekend: Ajax verovert de eerste periodetitel en gaat op 30 maart 2024 strijden om het landskampioenschap.

Nek-aan-nek-race tussen Ajax en PSV

Nadat Excelsior (3-3) en Feyenoord (2-7) door hun resultaten in de 4e speelronde de kans op de periode verspeelden, bleven Ajax en PSV voorafgaand aan de 5e speelronde als enige twee kanshebbers over om er met de eerste periode vandoor te gaan. Het werd een ongelofelijk spannende nek-aan-nek-race tussen de esporters uit Amsterdam en Eindhoven.

Emre Yilmaz (PSV) en Paulo Henrique Chaves (Ajax) wonnen allebei hun eerste wedstrijd, waarna het aan Manuel Bachoore en Levi de Weerd was om uit te maken wie de eerste periodetitel voor zijn club zou binnenslepen. Levi won ook zijn onderlinge duel met Luuk Wijdeveld van Excelsior en wachtte samen met Paulo Henrique in spanning of Damian Sitaram namens Vitesse zijn oud-teamgenoot Manuel dwars zou gaan zitten en daarmee de Amsterdammers aan de periodetitel zou helpen.

Wanneer het al niet niet spannend genoeg was, dan deden Manuel (PSV) en Damian (Vitesse) er nog een schepje bovenop; waar ze vorig seizoen nog samen de landstitel wonnen met Vitesse, stonden ze nu tegenover elkaar en kon Damian zijn oude ploegmakker van de periode afhouden. Halverwege de wedstrijd viel de connectie tijdelijk weg, waardoor beide spelers een paar minuten de tijd kregen om over een allesbeslissend strijdplan na te denken. De periode leek heel lang de kant van PSV op te vallen, tot het moment dat Damian Sitaram de 3-4 (8-6 overall) in het onderlinge treffen met Manuel binnenschoot en hij er met dat doelpunt voor zorgde dat Ajax op doelsaldo de eerste periode en het bijbehorende prijzengeld (€2500,-) mocht bijschrijven.

Dit artikel delen