KPN eDivisie

Ajax wint eDivisie, 50.000,- prijzengeld verdeeld

Ajax is kampioen van de edivisie. Na een bijzonder seizoen bleken spelers Dani Hagebeuk en Tjardo Paliama het beste bestand tegen de druk van de finaledag, nadat zij knap 1e eindigden in het reguliere seizoen. Hagebeuk en Paliama versloegen Renzo Oemrawsingh en Levi de Weerd van Vitesse in de finale, nemen € 25.000 en een kampioensschaal mee naar huis en kwalificeren zich voor het voorstadium van het WK FIFA 21.

De eDivisie Finals werden volledig online gespeeld. Waar vorig jaar AFAS Live het podium vormde, werden spelers tijdens de eDivisie Finals bezocht door teams van reporters terwijl zij in het stadion, thuis of in een kantoor hun belangrijke wedstrijden speelden. Ondanks de aangepaste opzet keek een recordaantal live kijkers naar de eDivisie Finals: op het hoogtepunt stemden maar liefst 40.000 online kijkers af op de finale tussen Ajax en Vitesse.

DE FINALE

De eerste van twee finalewedstrijden werd tussen Tjardo Paliama en Levi de Weerd gespeeld op de PlayStation. Na de reguliere speeltijd stond een 3-3 uitslag op het scorebord en Paliama won in de daar op volgende verlenging.Dani Hagebeuk wist ook de tweede wedstrijd voor Ajax te winnen op de Xbox. Er was in de wedstrijd tegen Renzo Oemrawsingh geen verlenging nodig: met een 1-0 uitslag werd het landskampioenschap binnen gesleept.

De twee spelers van Ajax nemen € 25.000,- aan prijzengeld en de kampioensschaal mee naar huis. Onder de overige zeven finalisten werd een bedrag van € 25.000,- verdeeld.

"FANTASTISCH OM DIT VOOR ONZE CLUB TE PRESTEREN!”

Op de vraag wat de winst voor Hagebeuk en Paliama betekent, reageert het duo gelijkgestemd: “Dat we vorig jaar nét naast de titel grepen, maakt deze winst des te mooier.” zegt Hagebeuk. “We eindigden als eerste in het reguliere seizoen en dit keer hebben we het weten af te maken. Wat een fantastisch gevoel om dit voor onze club te presteren!”

Arnoud Schonis, Project Manager eSports van de Eredivisie CV kijkt terug op een bewogen, maar spectaculair seizoen: "We hebben een hoogstaande en indrukwekkende productie neergezet, die ik nooit eerder in zo’n vorm heb gezien. Iedereen had heimwee naar de spectaculaire studioproductie en AFAS Live, maar tóch hebben we veel complimenten gekregen voor hoe de edivisie, met alle technische uitdagingen van dien, geproduceerd is. Alle lof voor onze productiemensen, clubs en spelers hoe ze met de uitdagende situatie van afgelopen seizoen zijn omgegaan en op naar een nog mooier volgend seizoen."

"We zijn ongelofelijk trots op wat we in dit edivisieseizoen gepresteerd hebben. Samen met de Eredivisie en de 18 Eredivisieclubs hebben we nieuwe oplossingen gevonden om de uitdagingen van deze periode te overwinnen en hebben een professioneel en vermakelijk esports product kunnen bieden. Vooral tijdens de eDivisie Finals bleek dat de spelers spel van wereldniveau hebben laten zien, ondanks dat zij niet in een bruisende televisiestudio of voor duizenden aanwezige fans speelden.", zegt Sanne Ravn Faxoe, Director of eFootball bij DreamHack Sports Games.

AANVULLENDE PRIJZEN

Gedurende de uitzending werden verschillende extra prijzen uitgereikt aan de allerbeste edivisiespelers. De 16-jarige Levi de Weerd viel meerdere keren in de prijzen: als jongste speler van de edivisie ontving hij de KPN Rookie of the Season award na zijn uitstekende prestaties. Met 47 gescoorde goals kreeg hij daarnaast de H&M Topscorer award. Als extra beloning ontving hij, samen met zijn teamgenoot Renzo Oemrawsingh, vanuit de KNVB een Nederlands Elftal-shirt.

Ook Ajacieden Dani Hagebeuk en Tjardo Paliama kregen een Nederlands Elftal-shirt. De vier spelers maken onderdeel uit van de voorselectie van E_Oranje.

De edivisie community stemde een doelpunt van Brent Weerink (FC Twente) tot het FBTO Doelpunt van het Seizoen.

EDIVISIE SEASON IV

Begin maart start eDivisie Season IV. Wekelijks zijn de edivisiewedstrijden te zien op het YouTube-kanaal van de edivisie en halverwege mei vinden de eDivisie Finals het komende seizoen plaats, waar opnieuw € 50.000,- aan prijzengeld verdeeld wordt.

Dit artikel delen