KPN eDivisie

Ajax wint eerste periode KPN eDivisie

Hoewel Ajax voorafgaand aan speelronde 5 de beste papieren had om de eerste periode te winnen, was de winst nog niet 100% zeker. Met twee punten voorsprong op de nummers 2 en 3 moesten de Amsterdammers winnen om € 2.500 prijzengeld en de kwalificatie voor de KPN eDivisie Finals binnen te slepen. Dat lukt: N.E.C. werd met 1-7 verslagen.

Team Ajax eSports, bestaande uit Levi de Weerd, Levi Frederique en Finn Donderwinkel, won al haar wedstrijden tot nu toe. De prestaties van dit seizoen zijn nu al een verbetering ten opzichte van vorig seizoen. Toen wist Ajax zich niet te kwalificeren voor de KPN eDivisie Finals. Nu lijken ze de meeste kans te maken op het kampioenschap.

De KPN eDivisie bestaat uit 17 speelrondes, die zijn opgedeeld in vier periodes. Elke periodewinst levert prijzengeld én een plek in de KPN eDivisie Finals op. Nu de eerste periode is beslist, start komende dinsdag om 17.30 uur de tweede periode.

Vanaf dat moment beginnen alle 18 Eredivisieclubs weliswaar weer op 0 in de periodestand; de totaalranglijst blijft parallel doorlopen. Aan het einde van het seizoen (na 17 speelrondes) plaatsen de drie beste clubs op de totaalranglijst zich ook voor de KPN eDivisie Finals.

De KPN eDivisie is elke dinsdag vanaf 17.30 uur live te zien op het YouTube- en Twitch-kanaal van de KPN eDivisie, en op tv via ESPN.

Dit artikel delen