Maatschappelijk

Ajax zet zich met Charity Matchday in om kinderen in armoede te laten sporten

Op zondag 16 december staat de wedstrijd Ajax – De Graafschap in het teken van Charity Mathday. Rondom dit duel zamelt de Amsterdamse ploeg geld om kinderen die opgroeien in armoede te laten sporten, en een Ajax-belevenis te bieden.

In en rondom het stadion zullen supporters in de gelegenheid worden gesteld om geld te doneren aan de Ajax Foundation, de maatschappelijke tak van Ajax, dit kan via cash, een pinpas en via een Tikkie. “Een geweldig initiatief”, zegt John Heitinga, ambassadeur van de Ajax Foundation. “Sporten is zo belangrijk voor kinderen: bewegen, plezier maken, het sociale gedeelte. Maar sporten kost ook geld, dus ik ben blij dat wij als Ajax zijnde op dat gebied een steentje kunnen bijdragen.”

Daarnaast staan jeugdspelers van Ajax op 16 december hun seizoenkaarten af om kinderen die thuis niet het geld hebben om Ajax te bezoeken, nu eens hun favoriete Ajacied in actie te kunnen zien.   “Het is prachtig dat kinderen, die het thuis niet zo breed hebben, ook hun helden eens van dichtbij kunnen zien. Helemaal zo vlak voor de feestdagen, is het belangrijk om je daar voor in te zetten.” aldus Heitinga.

Meer informatie over Charity Matchday kun je hier lezen.

Dit artikel delen