Eredivisie

Arian Buurman en Anko van der Werff treden toe tot RvC Eredivisie

Arian Buurman en Anko van der Werff zijn door de eredivisieclubs benoemd tot lid van de Raad van Commissarissen (RvC) van de Eredivisie CV, de voetbalorganisatie die de belangen behartigt van de achttien eredivisieclubs.

De Raad van Commissarissen, bestaande uit voorzitter Ruud Kok en clubdirecteuren Thijs van Es (FC Utrecht) en Manfred Laros (Sparta Rotterdam), wordt daarmee uitgebreid met twee club onafhankelijke leden die beiden hun sporen (inter)nationaal hebben verdiend.

Arian Buurman brengt veel ervaring mee op het gebied van commercie, media, politiek en public affairs. Buurman startte haar carrière in de farmaceutische industrie. Ze werkte vervolgens ruim achttien jaar bij de Ster (Stichting Ether Reclame), waarna ze vanuit een toezichthoudende rol voor diverse organisaties ging werken zoals Detail Result Groep, Mediahuis (sinds 2017) en Visio Foundation (sinds januari). Sinds 2019 is Buurman managing director van SOS Kinderdorpen Nederland.

Anko van der Werff gaat zich met name richten op het vergroten van de commerciële kansen en de (inter)nationale groei van de Eredivisie. Van der Werff is een topman in de luchtvaartbranche met bestuursfuncties bij onder andere Air France-KLM, Qatar Airways, Aeromexico en Avianca Holdings. Sinds 2021 is Van der Werff President & CEO van de Scandinavische luchtvaartmaatschappij SAS.

Dit artikel delen