Maatschappelijk

AZ brengt ode aan historie rondom AZ sc Heerenveen

Tijdens het Eredivisieduel met sc Heerenveen op zondag 28 oktober bracht AZ op diverse manieren een ode aan haar voetbalgeschiedenis. Zo werd er gespeeld in een bijzonder shirt, was er een veiling, kwamen diverse AZ-coryfeeën langs en was er een speciale actie voor ouderen.

Bijzonder wedstrijdshirt en veiling
AZ speeld tegen sc Heerenveen in een bijzonder retroshirt uit de jaren zeventig, waarbij de spelersnaam aan de voorzijde van het shirt staat. Tevens doneert hoofdponsor AFAS de ruimte op de achterkant van het shirt aan Spieren voor Spieren.

Na dit duel zijn de wedstrijdshirts ongewassen in de veiling gegaan en is de opbrengst van deze veiling  naar Spieren voor Spieren gegaan. “De actie is een initiatief dat voortkomt uit onze samenwerking met Spieren voor Spieren. In oktober 2017 hebben we een driejarige verbintenis ondertekend, met als doel om met de gebundelde krachten zoveel mogelijk geld op te halen. Hopelijk kan deze actie daar goed aan bijdragen. Het is een mooie combinatie van een goed doel en onze rijke historie.” aldus Robert Eenhoorn, Algemeen Directeur AZ.

Oud-spelers
Naast het ‘oude’ shirt waren er ook oud-spelers van AZ aanwezig bij de Eredivisiewedstrijd. Dit jaar waren onder meer Peter Wijker, Kristen Nygaard, Hugo Hovenkamp, Pier Tol, Ronald Spelbos, Barry Opdam en Kees Kist aanwezig. Kees Kist werd in het seizoen 1978/79 topscorer van de Eredivisie.

Ouderenactie met het Nationaal Ouderenfonds.
Behalve oud-spelers waren ook oudere supporters van harte welkom tijdens AZ - sc Heerenveen. In samenwerking met het Nationaal Ouderenfonds bracht de club ouderen in staat om een bezoek te brengen aan het AFAS Stadion en werden ze ontvangen met koffie en koek. 

Dit artikel delen