Eredivisie Awards

AZ en PSV hofleverancier van het Eredivisie Elftal van de Maand september

AZ en PSV zijn beiden met drie spelers hofleverancier van het Eredivisie Elftal van de Maand september. Voor de tweede maand op rij heeft Yukinari Sugawara een plek in het elftal bemachtigd, naast teamgenoten Jordy Clasie en Riechedly Bazoer. PSV heeft met Luuk de Jong, Joey Veerman en Noa Lang eveneens drie uitblinkende spelers. Feyenoord (Giménez en Hancko) en FC Twente (Regeer en Steijn) volgen beiden met twee spelers.

Het Eredivisie Elftal van de Maand september bestaat uit de volgende elf spelers: Jeffrey de Lange (Go Ahead Eagles), Youri Regeer (FC Twente), Dávid Hancko (Feyenoord), Riechedly Bazoer (AZ), Yukinari Sugawara (AZ), Joey Veerman (PSV), Jordy Clasie (AZ), Noa Lang (PSV), Sem Steijn (FC Twente), Santiago Giménez (Feyenoord) en Luuk de Jong (PSV).

Eredivisie Awards

De Eredivisie Speler van de Maand, Johan Cruijff Talent van de Maand en het Eredivisie Elftal van de Maand worden gekozen op basis van statistieken (Opta) en stemmen van voetballiefhebbers (KPN Man of the Match). Deze criteria spelen ook een rol bij de shortlist voor de Eredivisie Speler van het Jaar en Johan Cruijff Talent van het Jaar. Deze prijzen, evenals de prijzen in de Azerion Vrouwen Eredivisie, worden elk seizoen uitgereikt op de Eredivisie Awards.

De verkiezing Eredivisie Speler van de Maand is een initiatief van de Eredivisie CV in samenwerking met ESPN en EA SPORTS FC™ 24. De verkiezing voor het Johan Cruijff Talent van de Maand wordt georganiseerd door de Eredivisie CV in samenwerking met ESPN, Johan Cruyff Foundation en VriendenLoterij.

Dit artikel delen