KPN eDivisie

AZ en sc Heerenveen op pole-position voor derde periodetitel

De topper tussen AZ en Feyenoord werd bij aanvang van speelronde 11 als een close-call game gezien. De Alkmaarders bleken echter in bloedvorm en namen relatief eenvoudig afstand van de Rotterdammers (4-0).

Tweede nederlaag op rij voor Feyenoord

Waar de nederlaag van vorige week tegen sc Heerenveen nog als incident gezien kon worden, lijkt Feyenoord nu toch wel echt last te hebben van een flinke vormdip. Talha Demirel en Julian van den Berg verloren hun onderlinge duels met twee doelpunten verschil (beide 0-2) van Dani Visser en Christiaan de Boer van AZ. Door deze 4-0 overwinning blijven de Alkmaarders in de race om de derde periode die volgende week dinsdag beslist gaat worden.

Ook PSV slikte haar allereerste nederlaag van het seizoen. Manuel en Emre kwamen niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen N.E.C. Nijmegen. Dit betekent dat door de ruime overwinning van Ajax op Almere City FC (12-3) de koppositie weer in handen van de Amsterdammers is.

sc Heerenveen nog zonder kleerscheuren in derde periode

Met twee overwinningen in de derde periode nestelt sc Heerenveen zich in de top van de perioderanglijst en gaan de Friezen op dinsdag 23 januari meestrijden om directe plaatsing voor de KPN eDivisie Finals. Ook Heracles Almelo werd aan de zegekar gebonden (6-3).

Met tweede periodekampioen Heracles Almelo als tegenstander leek er op voorhand een lastige klus voor de esporters van Heerenveen aan te komen. Niets bleek minder waar. Zowel Dennis van Beek als Bram Goffin kwam als winnaar uit de strijd in het onderlinge treffen met Almeloërs Collin Dekkers en Milan Plevier.

Dit artikel delen