Maatschappelijk

AZ start met Walking Football

AZ organiseerde donderdag in samenwerking met Alkmaarsche Boys, de KNVB en Gemeente Alkmaar de kick-off van Walking Football. Doel van de kickoff is om OldStars Walking Football op de kaart te zetten in Alkmaar en omgeving. Ruim twintig 55-plussers maakten op het veld van de amateurvereniging kennis met de aangepaste vorm van voetbal. 

Kees Kist, Henk van Rijnsoever, Edwin Vork, Eric te Paske en Bob van Rijssel zijn een greep uit de lijst van oud-AZ’ers die aanwezig waren bij deze kick-off. Het initiatief voor de samenwerking tussen AZ, de KNVB, Gemeente Alkmaar en Alkmaarsche Boys komt van Joost Vriend. Hij is een niet-spelend lid van de amateurclub en kwam vorig jaar met het idee voor Walking Football.

"Naar mijn inzien wordt er voor de doelgroep die wij willen bereiken nog te weinig aangeboden. In Alkmaar is het iets wat er nog helemaal niet is. Dus ik dacht: laten we dit gewoon op touw gaan zetten. Ik legde mijn idee voor aan het bestuur en zo zat ik even later rond de tafel met de huidige partners", vertelt Vriend op AZ.nl.

Daan van den Eeckhout, Verenigingsadviseur regio Noord-Holland bij de KNVB, blikt terug op een geslaagde dag: "Alle aspecten van het Walking Football kwamen langs: het samenkomen en elkaar ontmoeten, sociaal bezig zijn, het bewegen, maar ook herinneringen ophalen. Alle partijen gaan een goede samenwerking tegemoet."

OldStars Walking Football is een aangepaste manier van voetbal speciaal voor de oudere doelgroep. Zo wordt er op een kwart veld gespeeld en is lichamelijk contact (inclusief slidings) niet toegestaan. De bal mag niet boven heuphoogte komen en het belangrijkste: je mag niet rennen. 

 

Dit artikel delen