Eredivisie Awards

Bakayoko voor vierde keer Johan Cruijff Talent van de Maand

Johan Bakayoko is voor de vierde keer in zijn carrière uitverkozen tot Johan Cruijff Talent van de Maand. Ook in februari 2023 en eerder dit seizoen in oktober en november presteerde de Belg het beste van alle spelers die sinds het begin van het seizoen 21 jaar of jonger zijn.

De 21-jarige aanvaller stond afgelopen maand in de top van heel wat lijstjes. In april was Bakayoko met vier goals en één assist betrokken bij vijf doelpunten, creëerde zeven kansen, had dertien geslaagde dribbels en tien doelpogingen.

In lijstje met Jude Bellingham en Florian Wirtz

De Rode Duivel heeft zich in de kijker gespeeld van de Europese top, gezien zijn jonge leeftijd is dat ook niet gek: van de top 10 competities in Europa is de PSV'er de derde jongste speler die betrokken is bij minimaal 20 doelpunten (11 goals en 9 assists). Hij moet hierin twee grote namen voor zich dulden: Real Madrid-smaakmaker Jude Bellingham (17 goals en 4 assists) en Bayer Leverkusen-revelatie Florian Wirtz (11 goals en 11 assists), die beiden nog twintig jaar zijn.

Bedragen voor PSV Foundation en Cruyff Foundation

Als onderdeel van de prijs ontvangt de Johan Cruijff Talent van de Maand namens de VriendenLoterij een cheque van €2.500 voor de PSV Foundation. Door zijn vierde uitverkiezing heeft hij de stichting al tienduizend euro opgeleverd. Bovendien gaat er opnieuw een bedrag van €5.000 naar de Johan Cruyff Foundation ter stimulering van maatschappelijke projecten.

Eredivisie Awards

De Eredivisie Speler van de Maand, Johan Cruijff Talent van de Maand en het Eredivisie Elftal van de Maand worden gekozen op basis van statistieken (Opta) en stemmen van voetballiefhebbers (KPN Man of the Match). Deze criteria spelen ook een rol bij de shortlist voor de Eredivisie Speler van het Jaar en Johan Cruijff Talent van het Jaar. Deze prijzen, evenals de prijzen in de Azerion Vrouwen Eredivisie, worden uitgereikt op de Eredivisie Awards (2 september 2024).

De verkiezing Eredivisie Speler van de Maand is een initiatief van de Eredivisie CV in samenwerking met ESPN en EA SPORTS FC™. De verkiezing voor het Johan Cruijff Talent van de Maand wordt georganiseerd door de Eredivisie CV in samenwerking met ESPN, Johan Cruyff Foundation en VriendenLoterij. 

Dit artikel delen