Maatschappelijk

Bas Kuipers lanceert samen met zijn moeder Isa Maron een kinderboek: Het Magische Stadion

Go Ahead Eagles-aanvoerder Bas Kuipers heeft samen met zijn moeder – schrijfster Isa Maron – een kinderboek geschreven: Het Magische Stadion. Door het uitbrengen van dit boek willen Go Ahead Eagles, Isa en Bas de leesvaardigheid van kinderen bevorderen.

Bas Kuipers is al sinds zijn komst naar Go Ahead Eagles betrokken bij Scoor een boek, een jaarlijks terugkerend leesbevorderingsproject. Het kersverse kinderboek Het Magische Stadion is vanaf nu te koop in de Fanstore en webshop van Go Ahead Eagles. Een deel van de opbrengst van het boek komt ten gunste van de Hersenstichting.

Bas over het schrijven van een boek samen met zijn moeder: “Toen dit idee ontstond, waren mijn moeder en ik direct superenthousiast. Het is een win-winsituatie voor iedereen. We hopen kinderen met dit boek te stimuleren om te gaan lezen. Het is bovendien uniek om samen met de club een boek uit te brengen.” De Eagles-captain heeft ook de nodige inbreng gehad in het boek. “Ik heb vooral meegeholpen met het brainstormen en creatief meedenken. Uiteindelijk heeft mijn moeder het allemaal mooi opgeschreven. Hopelijk gaan veel kinderen dit boek lezen en houden ze vervolgens plezier in het lezen, want lezen is leuk!”

“Het bevorderen van de leesvaardigheid is voor Go Ahead Eagles een belangrijk maatschappelijke thema,” zegt Sanne de Zeeuw, die bij Go Ahead Eagles verantwoordelijk is voor MVO. “Jaarlijks zetten we ons als club bijvoorbeeld in voor Scoor een boek. We zijn ook dit jaar een samenwerking aangegaan met de provincie Overijssel, Sportnetwerk Overijssel en de andere BVO’s uit de provincie. Tijdens deze samenwerking komt onder meer het thema leesvaardigheid ter sprake.”

De Zeeuw vervolgt: “Mooi om mee te maken hoe het boek van een idee om de leesvaardigheid te bevorderen, is uitgegroeid tot een onwijs creatief, fantasievol, spannend maar ook grappig verhaal. Vol met toffe en geestige illustraties. Daarnaast ook bijzonder hoe partijen en personen belangeloos meewerken, helpen en meedenken om dit boek tot een succes te maken. Vanuit maatschappelijk oogpunt hopen wij zoveel mogelijk kinderen aan het lezen te krijgen, omdat wij denken dat dit een verhaal is dat niet alleen boekliefhebbers aanspreekt, maar ook voetballiefhebbers. Naast het bevorderen van leesvaardigheid, vinden we het belangrijk dat ook de opbrengst goed besteed wordt. Daarom gaat een gedeelte van de opbrengst naar de Hersenstichting, aangezien deze stichting een bijzondere plek heeft gekregen binnen de club. De opbrengst zal ook weer gebruikt worden voor sociaal-maatschappelijke projecten.”

We hopen kinderen met dit boek te stimuleren om te gaan lezen. Het is bovendien uniek om samen met de club een boek uit te brengen
Bas Kuipers, aanvoerder Go Ahead Eagles

Over Het Magische Stadion

Het Magische Stadion is een fantasievol verhaal over een geheim stadion onder het heilige gras in De Adelaarshorst. Mateo en Floortje wonen in dat magische stadion. Ze doen knotsgekke oefeningen, springen in een zwembad vol cola, roetsjen van glijbanen en eten hamburgers op de ondergrondse camping. Vlak voor de belangrijkste wedstrijd van het jaar doen Floortje en Mateo een vreselijke ontdekking. Het magische stadion wordt bedreigd door de grimmige directeur van de Geldfabriek, maar de kinderen, geholpen door de Geesten van Weleer en Harly, de clubzeearend, laten dit niet zomaar gebeuren. Zullen ze het magische stadion kunnen redden?

Het Magische Stadion is voor €19,99,- te koop in de Fanstore en webshop van Go Ahead Eagles. Het boek is op korte termijn ook te koop bij Bol.com.

Dit artikel delen