Eredivisie

Bas Raemakers benoemd tot commercieel directeur Eredivisie

Per 1 januari 2025 wordt Bas Raemakers commercieel directeur bij de Eredivisie CV. Dit past bij de verdere ontwikkeling en professionalisering van de organisatie die steeds meer taken en bevoegdheden krijgt binnen het betaalde voetbal in Nederland. Het betreft hier een titulaire functie. De directie bestaat verder uit statutair directeur Jan de Jong en Victor Vliegenthart, general secretary.

Jan de Jong: “Bas is een geweldige collega met veel talenten. Hij ligt goed bij de clubs, heeft veel kennis en kunde en een groot en indrukwekkend netwerk. Nu de Eredivisie CV in alle opzichten aan het groeien is, ook in verantwoordelijkheden, past de benoeming van Bas feilloos, naadloos en perfect in de ingeslagen weg om de organisatie toekomstbestendig te maken. Wij zijn onder meer op aarde om voor de clubs optimale commerciële resultaten te boeken, ten behoeve van een aantrekkelijke Eredivisie én gericht op optimaal presteren in het competitieve Europese voetballandschap. Daar ligt een prachtige kans, opdracht en uitdaging voor Bas.”

Bas Raemakers: “De afgelopen 2,5 jaar heb ik met veel energie gewerkt aan een aantal aansprekende dossiers binnen de Eredivisie. Het werken met mijn directe collega’s in Zeist en met alle eredivisieclubs bevalt mij bijzonder goed en nu het commerciële takenpakket van de Eredivisie zich uitbreidt op het gebied van internationale mediarechten en sponsoring zetten we ook als organisatie een volgende stap. Ik vind het een eer om in de functie van commercieel directeur ook de aankomende periode bij te kunnen dragen aan de verdere groei van de Eredivisie.”

Dit artikel delen