Maatschappelijk

Bizot en Stengs bezorgen zieke kinderen lach op gezicht

Lars en Lisa zijn groot fan van AZ Alkmaar. Via Stichting Sport Helpt, die droomontmoetingen organiseert voor ernstig zieke kinderen, werden zij verrast door twee van hun helden: Calvin Stengs en Marco Bizot.

Met als motto “Elke extra lach is een overwinning” zorgt Stichting Sport Helpt ervoor dat zoveel mogelijk ernstig zieke kinderen een droomontmoeting krijgen met hun idolen. Lars en Lisa, beide groot fan van AZ Alkmaar, werden in het AFAS Stadion ontvangen voor een ontmoeting met Calvin Stengs en Marco Bizot.

Rondleiding

Een kijkje achter de schermen zorgde ervoor dat Lars en Lisa een prachtige dag beleefden. Als vips kregen ze een rondleiding door het stadion, waarbij ze onder andere mochten snuffelen op het veld, in de persruimte en in de kleedkamer.

Ontmoeting

In verband met COVID-19 was het niet mogelijk een fysieke ontmoeting te realiseren tussen de fans en hun helden. Wel gaven Calvin en Marco de jonge AZ’ers digitaal tips en beantwoordden ze vragen, zoals: Wat is je favoriete eten? Blijf je voor altijd bij AZ? Hoe word ik de beste voetballer?  

Verrassing

De dag werd afgesloten met een mooie verrassing vanuit de keeper en aanvaller van de hoofdmacht. In een persoonlijke videoboodschap gaven zij aan dat de jongelingen een gesigneerd shirt met hun eigen namen erop mee naar huis kregen.  

 

Stichting Sport Helpt

Omdat er meerdere initiatieven zijn die grote ontmoetingen realiseren, focust Stichting Sport Helpt zich op korte, krachtige ontmoetingen. De zieke kinderen belanden in een privégesprek met zijn of haar droomtopsporter, zonder een grote groep mensen er omheen. Kinderen krijgen de mogelijkheid iets over zichzelf te vertellen en vragen te stellen aan hun idool. 

Meer informatie over deze onvergetelijke middag en Stichting Sport Helpt vind je hier. 

Dit artikel delen