Maatschappelijk

Bredase Week van de Toegankelijkheid trapt af bij NAC - PSV

Elk jaar vindt in de eerste week van oktober de Week van de Toegankelijkheid plaats. Dit jaar is dat van 1 tot en met 6 oktober, echter in Breda is de aftrap op 29 september met de wedstrijd NAC - PSV.

Mensen met een beperking en belangenbehartigers vragen deze week aandacht voor toegankelijkheid en het feit dat mensen met een beperking net als iedereen willen meedoen in de samenleving. Het gaat hierbij niet alleen om fysieke toegankelijkheid, maar ook om toegankelijke informatie en een prettige omgang met elkaar.

Zonnebloemconvenant 

Steeds meer clubs maken het mogelijk dat ook mensen met een beperking kunnen scoren. Samen met de Eredivisieclubs, VriendenLoterij en een aantal andere vrijetijdslocaties is eind vorig jaar het Zonnebloemconvenant 'Samen maken we de Nederlandse vrijetijdssector beter toegankelijk' getekend. Het doel is om vóór 2020 te zorgen dat terreinen en gebouwen nog beter toegankelijk worden voor rolstoel- en scootmobielgebruikers.

Een avondje NAC voor Iedereen

Voetbal kijken in Breda hoort daar natuurlijk bij. De meeste stadions in Nederland worden de laatste jaren aangepast voor bezoekers die wat extra’s nodig hebben. Denk aan rolstoelplaatsen, een blindentribune, maar ook een vriendelijke steward die wat oudere bezoekers een helpende hand toesteekt. NAC zet zich al jaren in om de toegankelijkheid van het stadion te verbeteren. Dat wil NAC op deze speciale avond graag met alle supporters delen.

Omdat het thema van de Week van de Toegankelijkheid dit jaar met vrijetijdsbesteding te maken heeft, hebben alle partijen samen gekozen om deze week letterlijk toegankelijk af te trappen. Zaterdagavond in de topper tegen PSV zal dan ook overal in en rond het stadion aandacht zijn voor het thema toegankelijk voetbal. De kinderen die mee het veld op lopen hebben allemaal een beperking. Maar veel belangrijker, ze zijn allemaal net als hun vriendjes en vriendinnetjes gek van voetbal. Dat laten ze in de rust ook zien!

Op de blindentribune kan weer het Avondje NAC beluisterd worden zoals het enkele jaren terug ook werd aangeboden bij de actie ‘Hear your Heroes’ van Teamplay@NAC. Binnenkort wordt ook de nieuwe lift naar de rolstoelplekken in gebruik genomen, zodat er iedere thuiswedstijd écht ALLE supporters kunnen genieten van de thuiswedstrijden.


Origineel bericht: Breda voor Iedereen

Dit artikel delen