Eredivisie Awards

Cody Gakpo uitgeroepen tot Eredivisie Speler van de Maand september

Cody Gakpo is de Eredivisie Speler van de Maand. De aanvaller van PSV heeft op basis van statistieken en stemmen van voetballiefhebbers het beste gepresteerd in september.

PSV beleefde begin deze maand een valse start bij FC Twente (2-1 verlies), maar schoot zich in duels met RKC Waalwijk (1-0) en Feyenoord (4-3) naar de koppositie van de Eredivisie. Gakpo was met afstand de belangrijkste man aan Eindhovense zijde: in het Elftal van de Maand is geen enkele andere PSV'er terug te vinden.

De negenvoudig Oranje-international creëerde in september 21 kansen, minstens negen meer dan iedere andere eredivisiespeler. Daarnaast was geen speler bij zoveel eredivisiegoals direct betrokken als Gakpo (vijf – twee goals en drie assists), waaronder alle vier de doelpunten in de topper tegen Feyenoord. Ook kwam de aanvaller tot 23 balcontacten in het vijandelijke zestienmetergebied, minstens negen meer dan iedere andere PSV’er. Gakpo werd in september door voetballiefhebbers tweemaal verkozen tot KPN Man of the Match.

Het is voor de 23-jarige aanvaller zijn eerste uitverkiezing tot Eredivisie Speler van de Maand. Naast een prijs is Cody Gakpo de eerste speler met een Eredivisie Player of the Month-kaart in FIFA 23. Deze kaart is vanaf dinsdag beschikbaar in de vandaag gelanceerde nieuwe game van EA Sports.

De prijs is uitgereikt door ESPN-presentator Fresia Cousiño Arias.

Over de verkiezing

De Eredivisie Speler van de Maand en Johan Cruijff Talent van de Maand wordt gekozen op basis van statistieken (StatsPerform) en stemmen van voetballiefhebbers (KPN Man of the Match). De verkiezing is een initiatief van de Eredivisie CV in samenwerking met ESPN. De Johan Cruijff Talent van de Maand is een initiatief van de Eredivisie CV in samenwerking met ESPN, Johan Cruyff Foundation en VriendenLoterij.

Dit artikel delen