Maatschappelijk

Dankzij FC Groningen bouwt Jeffrey aan een succesvolle toekomst

Na een lastige jeugd heeft Jeffrey het verkeerde pad gekozen. Als tiener maakte hij de verkeerde keuzes en raakte hij verzeild in de criminaliteit. Met behulp van het project Sociale Activering van FC Groningen in de Maatschappij wist Jeffrey zijn verleden achter zich te laten en een diploma te behalen.

Het overlijden van zijn moeder op achttienjarige leeftijd en de opvoeding met mishandelingen vanuit zijn vader droegen bij aan de criminele weg die Jeffrey insloeg. Inbreken, dealen, Jeffrey ging altijd de grenzen over. “Als iemand zei: ‘Laten we een bushokje ingooien’, was ik de eerste die dat deed.” In 2018 zag hij het licht en ging hij op zoek naar de betere versie van zichzelf. Hij schreef zich in voor het zes maanden durende project Sociale Activering, aangeboden door FC Groningen in de Maatschappij.

Beste uit jezelf halen

Angstig, vanwege de vele mislukkingen uit het verleden, trapte Jeffrey het project af. Bang dat het wederom een mislukt project zou worden. Door zich toch open te stellen voor Sociale Activering, plukte de Groninger echter de vruchten van het project. “Je krijgt middelen aangereikt om het beste uit jezelf te halen. Assessments, gesprekken met elkaar en natuurlijk fysieke training op het voetbalveld. Je leert jezelf echt kennen en herkennen.”

Arbeidsmarkt

Na het project succesvol afgerond te hebben, ging Jeffrey terug de schoolbanken in. Een driejarige opleiding rondde hij in twee jaar tijd af. Momenteel focust hij zich op een carrière als muzikant, met als basis: rapper, songwriter en gitarist. “Ik sta veel sterker in het leven en weet wat ik wel en vooral ook niet wil.”

Project Sociale Activering

Sociale Activering is een maatschappelijk project van Stichting FC Groningen in de Maatschappij in samenwerking met de Gemeente Groningen en USG Restart. In een traject van zes maanden geeft het project Sociale Activering jongeren die – om wat voor reden dan ook – een afstand tot de arbeidsmarkt hebben de mogelijkheid deze te verkleinen. Dit gebeurt door middel van coaching en sport.

Jongeren worden letterlijk in beweging gebracht. Twee keer per week wordt er intensief getraind op Sportpark Corpus den Hoorn en worden diverse workshops aangeboden.

Dit artikel delen