Eredivisie

De bal gaat snel weer rollen in de Eredivisie

Met de vanavond aangekondigde versoepelingen van de coronamaatregelen komt de start van het nieuwe eredivisieseizoen wederom een flinke stap dichterbij, zowel voor de voetballers als voor bezoekers van de wedstrijden.

Om het coronavirus onder controle te houden, heeft het kabinet op 21 april alle voetbalwedstrijden verboden tot 1 september. Deze maatregel vervalt per 1 juli en sporten zonder fysieke beperkingen (zoals het onderling 1,5 meter afstand moeten houden) is vanaf dezelfde datum toegestaan.

Alle eredivisieclubs kunnen zich dus op een gedegen wijze gaan voorbereiden op het nieuwe seizoen. Voor de clubs duurt het zes tot acht weken om wedstrijdfit te worden. De beoogde start van de eredivisie is op 12 en 13 september en volgt daarmee op twee Oranje-interlands op 4 en 7 september. Naar de aanvangsdatum van de Keuken Kampioen Divisie wordt nog nader gekeken.

Beperkt publiek

In het betaald voetbal kunnen de clubs onder voorwaarden weer publiek toelaten. Omdat de bezoekers in en om het stadion onderling 1,5 meter afstand moeten houden, hebben de stadions een sterk beperkte capaciteit. De KNVB gaat op 8 juli protocollen voor de invulling van beperkt publiek verstrekken richting clubs.

Volwaardig voorbereiden

Eric Gudde, directeur betaald voetbal bij de KNVB: “Wij zijn erg blij met de laatste versoepelingen, die in lijn liggen met ons Deltaplan. Dat alle selecties zich nu vroegtijdig volwaardig kunnen voorbereiden scheelt straks veel blessureleed gedurende het seizoen. Mooi ook dat we al de eerste stappen kunnen zetten om weer voor publiek te spelen. Hoewel het in sommige stadions lastig is om met beperkt publiek te spelen, is deze tussenstap noodzakelijk. De buitenlandse beelden op tv hebben de afgelopen weken wederom aangetoond dat de fans een cruciale rol spelen bij de beleving van het voetbal.”

Dit artikel delen