Maatschappelijk

De Graafschap brengt laatste wens 89-jarige fan in vervulling

Ze had 38 jaar een seizoenkaart bij De Graafschap, maar op 89-jarige leeftijd is ze zo slecht ter been dat een bezoekje aan de Superboeren er niet meer in zit. Herstel, léék te zittten. Want afgelopen zaterdag zat Gerrie Gilsing 'gewoon' weer op de tribune. Met dank aan Stichting Ambulancewens.

Haar leven is vervlochten met de Doetinchemse voetbaltrots. Ze bezocht vanaf de oprichting van De Graafschap trouw met haar man elke wedstrijd. Tot hij in 1992 overleed.

Als bewoonster van verzorgingshuis Croonemate pakte ze de traditie toch weer op, vertelt begeleidster Derkje Veenink: "Ik ben zelf ook Graafschap-fan. We raakten erover in gesprek en de afgelopen jaren kon ze elk jaar wel een keertje mee naar een wedstrijd."

Maar de jaren tellen steeds zwaarder voor de 'Superboerin'. Het leek erop dat een stadionbezoek  er niet meer in zou zitten, en mevrouw Gilsing haar club moest volgen via Studio Sport. Tot Veenink haar aanmeldde bij Stichting Ambulancewens.

Afgelopen zaterdag ging haar wens in vervulling, mede dankzij donaties aan de stichting én de ruimhartige medewerking van De Graafschap. Veenink: "Het was super, de begeleiding was geweldig."


Origineel bericht: De Gelderlander

Dit artikel delen