Maatschappelijk

De Graafschap maakt zich sterk om Achterhoekse ouderen aan het sporten te krijgen

De Graafschap heeft samen met vertegenwoordigers van Menzis, Stichting Achterhoek in Beweging, Rabobank Graafschap en het Nationaal Ouderenfonds een nieuwe samenwerking getekend met als doel meer inwoners in de regio te laten walking footballen.

De vijf partners slaan de handen ineen om seniorensport in de Achterhoek verder voort te zetten onder de naam OldStars walking football Achterhoek. Met walking football krijgen senioren de gelegenheid om te werken aan hun vitaliteit en het versterken van hun sociale netwerk.

Het initiatief is met name bedoeld voor senioren die door blessures en andere beperkingen niet meer sporten en langzamerhand terecht kunnen komen in een situatie met weinig tot geen sociale contacten, een inactief leven en verminderde gezondheid. Deelnemers geven aan dat de OldStars anapak meer vitaliteit levert, een zinvolle dagbesteding, een nieuw sociaal netwerk en de mogelijkheid om zelf actief te zijn als vrijwilliger.

Het hoofddoel van OldStars Achterhoek is het vergroten van de sportparticipatie bij senioren (60-plussers) en zo een bijdrage leveren aan een gezondere leefstijl en het vergroten van het sociaal netwerk van senioren in de regio. Doelstelling is dat eind 2019 acht tot tien teams gestart zijn in de achterhoek met in totaal 200 tot 250 deelnemers.

Het Oldstars team van De Graafschap gaat hiervoor o.a. langs de verenigingen om de sport Walking Football te promoten. Tevens wordt er deelgenomen aan diverse toernooien door het land en is het streven om eind van het seizoen een speciaal Oldstars Walking Football toernooi te organiseren in de achterhoek.

Over Oldstars Walking Football

5 jaar geleden is de Eredivisie CV met het Nationaal Ouderenfonds en VriendenLoterij gestart met OldStars Walking Football. Het doel van OldStars Walking Football is om 60-plussers in beweging te brengen, zowel fysiek als sociaal. Door samen te voetballen komen ouderen met elkaar in contact en blijven ze fitter.

Er wordt gevoetbald volgens het Walking Football principe: de velden en goals zijn kleiner, er mag niet boven heuphoogte gespeeld worden en slidings & rennen is niet toegestaan. Inmiddels hebben zo'n 300 (amateur)verenigingen het wandelvoetbal omarmd en loopt het aantal deelnemers maandelijks nog op.

Meer informatie over Oldstars is te lezen op www.oldstars.nl

 

Dit artikel delen