Maatschappelijk

Deelneemsters Talentontwikkeling = Topsport in actie tijdens Dagen van het Uitvak

Afgelopen zaterdag hebben deelneemsters van het project 'Talentontwikkeling = Topsport'  namens Excelsior Rotterdam en de Eredivisie CV SANTOS-tijdschriften uitgedeeld aan de (uit)supporters van SC Heerenveen. Dit in het kader van de Dagen van het Uitvak. 

Het re-integratie project Talentontwikkeling = Topsport is een initiatief van Excelsior4All, de maatschappelijke stichting van Excelsior Rotterdam. Vrouwen van 16 tot en met 40 jaar volgen bij de Rotterdamse club een intensief programma met als doel de afstand die ze hebben tot de arbeidsmarkt te verkleinen.

Workshops in 10 weken

In 10 weken werken de deelnemers aan hun sportieve, persoonlijke en professionele ontwikkeling. Het maatschappelijk project Talentontwikkeling = Topsport belicht daarbij verschillende vakgebieden, zoals: communicatie, presenteren, solliciteren en boekhouden. De training wordt wekelijks afgesloten met een sportieve activiteit gericht op zelfvertrouwen, doorzettingsvermogen en discipline.

Coach en rolmodellen

De workshops worden geleid door een persoonlijke re-integratiecoach. Na een intake stellen de coach en de deelnemer samen een persoonlijk doel(en) op voor de 10 weken. Zo maken de deelnemers het programma eigen en werken ze concreet naar een persoonlijk einddoel toe. Daarnaast krijgt de coach ondersteuning van vrouwelijke rolmodellen: vrouwen uit het bedrijfsleven of met een bepaalde werkervaring. Voor vrouwen, door vrouwen dus! Lees hier meer over de partners die zich al aan het programma hebben verbonden.

Dagen van het Uitvak

Als onderdeel van het project mochten de deelneemsters afgelopen weekend SANTk: OS-tijdschriften uitdelen aan de supporters van SC Heerenveen. Dit in het kader van de Dagen van het Uitvak: supporters die in speelronde 5 of 6 mee hebben gereisd naar een uitwedstrijd van hun Eredivisieclub, kregen een gratis exemplaar van het magazine aangeboden. 

Dit artikel delen