Maatschappelijk

Deelnemers ronden Vitesse Hattrick succesvol af

De deelnemers van Vitesse Hattrick speelden vrijdag 8 mei de finaleronde, die plaatsvond op de trainingsaccommodatie op Papendal. Met de nodige tips van Vitesse-spelers en trainers op zak, waren alle teams uiterst goed voorbereid.

Ondanks dat alle team sterk aan elkaar gewaagd waren, gingen beide leeftijdscategorieën (6-9 en 10-12 jaar) van Klarendal aan het begin van de finale aan kop, gevolgd door de teams van Arnhem-midden.

De finaleronde van het programma verliep vlekkeloos. Alle teams hielden zich in de finale goed aan de samen onderstreepte regels en alle afspraken werden goed nageleefd. Er werd gelachen, goed gevoetbald, plezier beleefd en bovenal sportief met elkaar omgegaan. Dit leverde voor alle teams hoge scores op.

Op deze middag waren vier prijzen te verdelen:

  • Winnaar Algemeen (leeftijdscategorie 6-9 jaar)

  • Winnaar Algemeen (leeftijdscategorie 10-12 jaar)

  • Winnaar Buurtbijdrage

  • Winnaar Fair-Play prijs

Vitesse-eSporter Paskie Rokus verzorgde na afloop de prijsuitreiking. De winnaar ontvingen dan ook geen traditionele beker, maar een echte FIFA Ultimate Team kaart. Op deze FIFA Ultimate Team, die speciaal voor Vitesse Hattrick was gemaakt, stonden alle behaalde scores.

Grote winnaar van de middag was de wijk Klarendal. Zij wonnen maar liefs drie van de vier prijzen! Beide teams kroonden zich deze middag tot algemene winnaar. Daarnaast ontving de wijk de prijs voor de beste buurtbijdrage. Maar ook de andere teams hadden goede buurtbijdrages geleverd. Zo organiseerde het team uit Malburgen een piekgave bingo in een verzorgingstehuis en knapte het team uit Geitenkamp de tuinen van de wijkbewoners op. Klarendal organiseerde een volledig verzorgd kerstdiner voor de bezoekers van de voedselbank waarbij de kinderen de taken van kok tot gastheer op zich namen. De wijk Arnhem-midden (leeftijdscategorie 6-9 jaar) won de Fair-Play prijs.

Daarmee werd een succesvol Vitesse Hattrick jaar op prachtige wijze afgesloten. Op naar het volgende seizoen!

Over Vitesse Hattrick

Vitesse Hattrick is een sociaal-maatschappelijk programma dat zich richt op kinderen (van 6 tot en met 12 jaar) die woonachtig zijn in de Arnhemse wijken Geitenkamp-Monnikenhuizen, Klarendal-st. Marten, Malburgen-Immerloo, Arnhem-midden en Presikhaaf. Vitesse Hattrick is een samenwerking tussen Sportbedrijf Arnhem, Rijnstad en Vitesse Betrokken.

Wekelijks wordt er in de wijk door de teams getraind. Eén keer per maand staat er een toernooi op het programma waarbij de teams uit alle wijken het opnemen tegen elkaar. Fairplay is daarin een belangrijke pijler. Ook kent het programma een maatschappelijke component, waarbij de deelnemers positief worden gestimuleerd op het leveren van een buurtbijdrage.

Dit artikel delen