Eredivisie

Donyell Malen vertrekt naar Borussia Dortmund

Donyell Malen zet zijn carrière voort bij Borussia Dortmund. De clubtopscorer van PSV van het afgelopen seizoen maakt na vier succesvolle jaren in Eindhoven de overstap naar de top van de Bundesliga.

"Dit is een prachtige transfer voor Donyell en PSV", zegt Directeur Voetbalzaken John de Jong op de PSV-website. "We zijn ontzettend trots op het traject dat we samen hebben afgelegd en het resultaat daarvan."

Voorbeeld

PSV haalde Donyell Malen vier seizoenen geleden van Arsenal naar Eindhoven, waar hij in zijn eerste seizoen aansloot bij Jong PSV. Na een korte aanloopperiode kwam Malen los. In 22 duels scoorde hij 13 keer. Na de winterstop liet Hoofdcoach Phillip Cocu Malen debuteren in PSV 1 en onder diens opvolger Mark van Bommel groeide Malen uiteindelijk uit tot eerste spits.

“Donyell heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld op een manier zoals we dat bij PSV graag zien”, zegt Directeur Voetbalzaken John de Jong, die trots is op het traject dat Malen heeft doorlopen.

Donyell maakt een mooie en grote stap in zijn carrière. Daar zijn we ontzettend trots op.
John de Jong

'PSV ontzettend trots'

"Donyell is naar de club gekomen als talent, ontwikkelde zich na een sterk eerste seizoen bij Jong PSV tot volwaardig selectielid en is daarna één van de dragende spelers van PSV geworden", vervolgt De Jong. "We hebben zijn ontwikkeling de afgelopen jaren met veel genoegen van dichtbij kunnen volgen en zien deze transfer wederom als een bevestiging van de koers die wij als club varen. Donyell maakt een mooie en grote stap in zijn carrière. Daar zijn we ontzettend trots op."

Records

In zijn eerste twee seizoenen als nummer 9 van PSV maakte Malen in 45 duels 22 doelpunten. Afgelopen seizoen was Malen met 19 treffers in 32 wedstrijden clubtopscorer in de Eredivisie. Bij PSV groeide Malen uit tot international van het Nederlands elftal waarmee hij actief was op het afgelopen EK.

Malen laat met zijn vertrek twee bijzondere records achter. In september 2019 scoorde hij in een Eredivisie-duel (met Vitesse) vijf keer en daarmee evenaarde hij Coen Dillen en Bert Theunissen, die als speler van PSV ook ooit vijfmaal scoorden. In Europees opzicht maakte geen speler meer doelpunten voor PSV voor zijn 22e dan Malen. In totaal was hij in 28 wedstrijden 14 keer trefzeker op het Europese podium. (PSV.nl)

Dit artikel delen