Maatschappelijk

Driehonderd 60-plussers op het Eredivisie OldStars Toernooi in Almelo

Op vrijdag 5 oktober - op Nationale Ouderendag en tijdens de Week tegen Eenzaamheid - vormt het Polman Stadion (Heracles Almelo) het podium voor het Eredivisie OldStars Toernooi. Op dit toernooi vertegenwoordigen circa driehonderd 60-plussers de kleuren van hun club tijdens het jaarlijks terugkerend walking football toernooi.

5 jaar geleden is de Eredivisie CV met het Nationaal Ouderenfonds en VriendenLoterij gestart met OldStars Walking Football. Het doel van OldStars Walking Football is om 60-plussers in beweging te brengen, zowel fysiek als sociaal. Door samen te voetballen komen ouderen met elkaar in contact en blijven ze fitter. Er wordt hier gevoetbald volgens het Walking Football principe: de velden en goals zijn kleiner, er mag niet boven heuphoogte gespeeld worden en slidings & rennen is niet toegestaan. 

Inmiddels hebben zo'n 300 (amateur)verenigingen het wandelvoetbal omarmd en loopt het aantal deelnemers maandelijks nog op. Tijd dus voor een mooi jubileum: op vrijdag 5 oktober organiseert de Eredivisie CV i.s.m. de Eredivisieclubs, KNVB en het Nationaal Ouderenfonds het Eredivisie OldStars Toernooi 2018.

Op het toernooi nemen Eredivisie- en een aantal Keuken Kampioen Divisieclubs deel met een OldStars Walking Football team. Winnen staat op het toernooi niet centraal: het draait om ontmoeten en sportief bezig zijn. Naast de deelnemers nemen ook bekende Eredivisie coryfeeën als Sjaak Swart, Kees Kist, Ben Wijnstekers, Dick Schoenaker en Harry Lubse deel aan het toernooi. Daarnaast neemt Tom Egbers de aanwezigen mee naar Andere Tijden Sport, is de EK-beker van 1988 en de Eredivisie-schaal aanwezig en vinden er diverse side-events op het veld van Heracles Almelo plaats.

Dit artikel delen