KPN eDivisie

eDivisie 19-20: eSporters van wereldniveau, prijzengeld & publiek

Het vierde seizoen van de eDivisie start op maandag 11 november. Door de aangekondigde samenwerking met DreamHack is de eDivisie sterker en spectaculairder dan ooit. In een vernieuwde competitieopzet strijden eSporters van de 18 eredivisieclubs om het Nederlands kampioenschap EA SPORTS™ FIFA 20 Global Series in The Road to the FIFA eWorld Cup™. De nieuwe opzet bevat in totaal 34 speelronden met aansluitend Playoffs en Finals, live-uitzendingen waar publiek bij aanwezig is, en in totaal € 100.000,- aan prijzengeld.

De eDivisie wordt dit jaar gespeeld in twee seizoenshelften van 17 speelronden met aansluitend Playoffs en Finals. Iedere seizoenshelft is € 50.000,- euro aan prijzengeld te verdelen. Clubs treden vanaf het nieuwe seizoen iedere speelronde aan met twee eSporters, waarvan een op de PlayStation®4 speelt en een op de Xbox One. De resultaten van beide eSporters worden bij elkaar opgeteld en bepalen welke club de betreffende speelronde heeft gewonnen. Hiermee ligt de nadruk sterk op teamgevoel en teamprestatie.

ESPORTERS VAN WERELDNIVEAU

Door de nieuwe opzet, waar de eredivisieclubs met twee spelers uitkomen in de competitie en een ijzersterk deelnemersveld, stijgt het niveau van de eDivisie naar het hoogste niveau ter wereld. Met onder andere Lev Vinken (Heracles Almelo, vijfde op de FIFA eWorld Cup), Dani Hagebeuk (Ajax, twaalfde op de FIFA eWorld Cup) en Dani Visser (kampioen eDivisie seizoen 2018/19) wordt een ijzersterke basis gevormd. Ook Jimmy Donkers (Feyenoord), Tony Kok (PEC Zwolle), Julian van den Berg (FC Emmen) en Ali Riza Aygun (PSV) hebben zich het afgelopen seizoen regelmatig voor grote internationale toernooien gekwalificeerd.


Dani Hagebeuk in actie voor Ajax.

PUBLIEK WELKOM BIJ ALLE WEDSTRIJDEN

De wedstrijden zijn vanaf 11 november elke maandag en dinsdag tussen omstreeks 17.00 en 22.30 uur live te volgen. De grootschalige finale van de eerste seizoenshelft vindt plaats op zaterdag 1 februari. Bij alle wedstrijden kan publiek aanwezig zijn.

Net als vorig seizoen spelen de eSporters met zogenaamde Live Event Build accounts. Met deze accounts hebben zij de beschikking over alle spelers in EA SPORTS FIFA 20 Ultimate Team™. Zo beschikken alle eSporters over een gelijkwaardige selectie, waardoor hun talent doorslaggevend is in de prestaties.

ONDERDEEL VAN DE EA SPORTS FIFA 20 GLOBAL SERIES

De twee eSporters van de club die de eDivisie wint, ontvangen ieder 850 Global Series Points. Onder de overige zeventien duo's worden ook punten verdeeld. Deze punten worden opgeteld bij het totaal dat de eSporters verzamelen op de overige toernooien door het jaar heen. Het puntentotaal bepaalt aan het einde van het seizoen wie zich plaatst voor de laatste ronde van The Road to the FIFA eWorld Cup, die in juli 2020 wordt gespeeld. De winnaar van dit evenement mag zich wereldkampioen EA SPORTS FIFA 20 noemen.

Het afgelopen seizoen was de eDivisie wederom een groot succes. De wedstrijdbeelden werden in totaal ruim 17,5 miljoen keer bekeken.

Meer informatie over de eDivisie is te lezen op edivisie.nl.

Dit artikel delen