KPN eDivisie

eDivisie Season II trapt af, Klassieker op dinsdag 3 maart

Maandag start het tweede seizoen van de eDivisie in een aangepaste opzet. Zo plaatst niet de top-2, maar de top-4 zich direct voor de eDivisie Finals en is er geen uitdoelpuntregel meer. Met deze vernieuwde regelgeving gaan de eredivisieclubs in ‘Season II’ opnieuw met elkaar de strijd aan. Wat staat er op het spel? De eer, een kampioensschaal en in totaal € 50.000 aan prijzengeld.

Nadat op zaterdag 15 februari jl. het eerste seizoen spectaculair werd afgesloten in AFAS Live, waar PEC Zwolle onder luid gejuich van bijna 2.000 fans de kampioensschaal en € 25.000,- aan prijzengeld won, staat er in Season II opnieuw € 50.000,- prijzengeld op het spel. Vandaag wordt de eerste van zeventien speelrondes gespeeld.

In Season II is de regelgeving vernieuwd. Na de reguliere speelrondes, die in totaal acht weken duren, kwalificeert de top-4 zich direct voor de eDivisie Finals, die gepland staat op 9 mei aanstaande. De nummer vijf tot en met twaalf strijden in een Playoff om de resterende vier plekken in de eDivisie Finals. Ook is, in tegenstelling tot Season I, de uitdoelpuntregel niet langer van kracht.

De klassieker op dinsdag 3 maart

In de eerste twee speelrondes is direct vuurwerk gegarandeerd, met onder andere vandaag twee derby's met PSV - Willem II en Feyenoord – Sparta Rotterdam en morgen De Klassieker, Ajax – Feyenoord.

Vooral De Klassieker belooft een spectaculaire wedstrijd te worden. In Season I wist Ajax het tweeluik te winnen. Dani Hagebeuk, die Ajax vertegenwoordigt op de Xbox, kijkt uit naar de clash: "Op het veld, maar ook in de eDivisie, is De Klassieker een ontzettend belangrijke wedstrijd. In Season I hebben mijn teamgenoot Curtis (Poole, red.) en ik Feyenoord verslagen, en dat moét morgen opnieuw gebeuren."

Jimmy Donkers, spelend voor Feyenoord op de PlayStation, kan niet wachten om mogelijk de grootste wedstrijd van het seizoen te spelen: "Iedereen weet dat dit voor ons een van de belangrijkste wedstrijden is. We hebben wat recht te zetten na Season I, dus de komende dagen gaan we ons voorbereiden om morgen onze revanche te pakken."


PEC Zwolle was in de eerste seizoenhelft van de edivisie de verrassende winnaar.

Wedstrijdschema speelronde 1 en 2

Voor vandaag staan de volgende wedstrijden gepland:

PSV - Willem II (17:00 uur)
RKC Waalwijk - ADO Den Haag (17:30 uur)
Vitesse - Ajax (18:00 uur)
Fortuna Sittard - FC Utrecht (18:30 uur)
Feyenoord - Sparta Rotterdam (19:00 uur)
FC Emmen - FC Twente (19:30 uur)
Heracles Almelo - AZ (20:00 uur)
VVV-Venlo - sc Heerenveen (20:30 uur)
FC Groningen - PEC Zwolle (21:00 uur)

Dinsdag worden de volgende wedstrijden gespeeld:

FC Groningen - PSV (17:00 uur)
FC Twente - RKC Waalwijk (17:30 uur)
ADO Den Haag - Sparta Rotterdam (18:00 uur)
Vitesse - Fortuna Sittard (18:30 uur)
Ajax - Feyenoord (19:00 uur)
FC Emmen - VVV-Venlo (19:30 uur)
PEC Zwolle - Heracles Almelo (20:00 uur)
Willem II - FC Utrecht (20:30 uur)
AZ - sc Heerenveen (21:00 uur)

Alle wedstrijd zijn live te zien op het YouTube-kanaal van de eDivisie (YouTube.com/edivisie). 

Samenwerking met AD en de regiotitels

Niet alleen eDivisie Season II wordt afgetrapt, ook start de samenwerking met het grootste nieuwsmerk van Nederland. Het AD en de 7 regiotitels worden daarmee officieel Media Partner van de eDivisie. Hiermee gaat het AD naast al hun aandacht voor sport nu ook esports breed omarmen. Naast nieuws over de eDivisie in de krant en online worden de artikelen aangevuld met wedstrijdbeelden in de vorm van samenvattingen, goals, fotografie en meer.

Rennie Rijpma, managing editor ADR: “ Sport is voor het AD en de regiotitels al jarenlang een speerpunt. We voegen daar esports aan toe. Mondiaal al goed voor een miljoenenpubliek, maar in Nederland hebben we nog een slag te winnen als het gaat om de verslaggeving van deze sport waar zoveel jongeren, maar zeker ook volwassenen zich mee bezighouden. De afgelopen eDivisie Finals waren voor ons al een hoogtepunt. Nu kijken we uit naar een nieuw seizoen.”

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nog een keer genieten!🥳 | Maandag START seizoen 2🏆

Een bericht gedeeld door Officiële eDivisie account (@edivisie) op

Dit artikel delen