Maatschappelijk

Academiespelers FC Utrecht brengen Utrechtse jeugd in beweging

Vanuit Stadion Galgenwaard vertrokken Academiespelers Ivar Jenner, Rafik el Arguioui, Storm Streng, Wessel Kooy, Per Kloosterboek, Tygo Vos en Mees Akkerman begin juni met de officiële spelersbus naar partnergemeenten Utrechtse Heuvelrug en Vijfheerenlanden. Samen met trainer Omar Rziki gingen zij op pad om 125 Trukendozen rond te brengen en in de wijken te sporten en bewegen. In samenwerking met de lokale sportaanbieders werden verschillende voetbaltrainingen en andere sporten verzorgd.

Met de FC Utrecht Trukendoos richt FC Utrecht zich op kwetsbare kinderen die in de provincie Utrecht opgroeien in een gezin dat onder de armoedegrens leeft. Het doel hiervan is de jeugd meer te laten bewegen en daarmee bij te dragen aan hun persoonlijke ontwikkeling. Thema’s als gezondheid en respect worden gedurende het project op een speelse manier onder de aandacht gebracht.

Academiespelers

De Trukendoos, waarin onder meer een voetbal, voetbaltrucjes en FC-Utrecht-extraatjes zitten, is opgezet en uitgevoerd in nauwe samenwerking met maatschappelijk partner IT4Kids en de FC Utrecht Academie. De Academiespelers dragen op twee manieren bij aan het project; ze hebben voetbaltrucs bedacht die in de Trukendoos zitten én trekken erop uit om in hun eigen wijk te sporten met de kinderen.

Dit artikel delen