KPN eDivisie

eDivisie wordt 'KPN eDivisie' vanaf start nieuwe seizoen op 30 maart

De eDivisie, de EA SPORTS FIFA 21-competitie waarin alle 18 Eredivisieclubs vertegenwoordigd zijn, start op 30 maart met een nieuw seizoen én een nieuwe naam. De competitie wordt omgedoopt tot de KPN eDivisie, waarmee KPN zijn bestaande titel als Official Partner eDivisie uitbreidt naar Official Naming Partner eDivisie. De overeenkomst wordt aangegaan voor 2,5 jaar. De KPN eDivisie wordt georganiseerd door de Eredivisie CV in samenwerking met DreamHack Sports Games.

eDivisie wordt KPN eDivisie

KPN voegde zich in november 2020 tussen FBTO en H&M als Official Partner van de eDivisie. Vanaf het komende seizoen wordt het partnership uitgebreid naar een volledige omarming van de competitie: de eDivisie wordt de KPN eDivisie.

Recordbrekend aantal kijkers en gemiddelde kijktijd

Het vorige KPN eDivisie-seizoen, dat tussen november en januari werd gespeeld, werd door meer dan 500.000 unieke kijkers bekeken. Nog nooit keken er zo veel unieke kijkers naar de KPN eDivisie. Daarnaast realiseerde de KPN eDivisie Finale de hoogste gemiddelde kijktijd sinds de oprichting van de competitie van maar liefst 20 minuten. Ajax won die finale op 6 januari 2021 van Vitesse en is de regerend kampioen.

Mark Versteegen, directeur sponsoring KPN: “De afgelopen periode is KPN partner geworden van de eDivisie, onderdeel van de Eredivisie CV en launching partner van E_Oranje, een initiatief van de KNVB. Met deze twee nieuwe sponsorships verbreden we onze bestaande activiteiten in het voetbal én bereiken we een groot deel van de gamende jongeren. Nu de eDivisie officieel ‘KPN eDivisie’ heet zijn we nog prominenter aanwezig in het snelgroeiende gaming domein. eSports is namelijk één van de snelst groeiende sportcommunities ter wereld. Met ons supersnelle en stabiele glasvezelnetwerk en met ons best geteste mobiele netwerk, zijn we er als “netwerk van Nederland” voor alle gamers. We zijn er dan ook trots op onze naam toe te voegen aan de succesvolle competitie”.

Scott Steedman, Chief Commercial Officer van DreamHack Sports Games: “We zijn absoluut verheugd om de samenwerking van KPN met de eDivisie uit te breiden en nu ook de naamgevingsrechten van de competitie toe te voegen. KPN is een vertrouwde partner van de KPN eDivisie en heeft de voordelen van een samenwerking met onze competitie al eerder ervaren. We kijken er nu naar uit om hun uitgebreide partnership tot leven te brengen door middel van innovatieve campagnes die onze community inspireert en waardeert.”

De stap van KPN om de eDivisie te adopteren is een blijk van vertrouwen volgens Arnoud Schonis, Project Manager eSports bij de Eredivisie CV: “Dit is een enorme stap voor esports in Nederland en we zijn trots dat een van de grootste bedrijven van Nederland zijn vertrouwen in de KPN eDivisie nog meer uitspreekt. Hiermee bouwen wij aan ons betrouwbare en professionele imago en bereiken en vermaken we nóg meer jonge voetbal- en EA SPORTS FIFA-fans. Met een samenwerking van 2,5 jaar kunnen we samen met KPN, DreamHack Sports Games en onze andere partners de KPN eDivisie structureel en stabiel uitbreiden.”

Dit is een enorme stap voor esports in Nederland en we zijn trots dat een van de grootste bedrijven van Nederland zijn vertrouwen in de KPN eDivisie nog meer uitspreekt.
Arnoud Schonis, Project Manager eSports bij de Eredivisie CV

Elke dinsdag en woensdag live, € 50.000,- prijzengeld

Van 30 maart tot en met 2 juni strijden de 18 Eredivisieclubs om de kampioensschaal en € 50.000,-. Elke dinsdag en woensdag worden gedurende zeven weken in totaal 17 speelrondes gespeeld, waarna een ranglijst van 1 tot en met 18 bekend is. De nummer 1 tot en met 4 van die ranglijst kwalificeren zich direct voor de KPN eDivisie Finals; de nummer 5 tot en met 12 strijden in een playoff om de resterende vier finaleplaatsen. Op woensdag 2 juni nemen acht clubs het tegen elkaar op in de KPN eDivisie Finals.

De KPN eDivisie is elke dinsdag en woensdag tussen 17.30 en 20.30 uur live te zien via het YouTube-kanaal van de KPN eDivisie. Alle wedstrijden worden voorzien van commentaar door influencers als Koen Weijland, Frank van der Slot, Bas van Velzen en Raoul de Graaf.

Zweedse speler van wereldklasse voor FC Emmen, Belgische bekende bij VVV-Venlo

Ten opzichte van het vorige KPN eDivisie-seizoen zijn er drie spelerswisselingen. Ryan Tilborg van Feyenoord wordt vervangen door Collin Dekkers, die zijn rentree maakt in de KPN eDivisie na eerder te hebben gespeeld voor RKC Waalwijk. FC Emmen vervangt Toon Buné voor de Zweedse Oliver Uttgren (Oliboli) en VVV-Venlo verwelkomt Stefano Pinna terug in de KPN eDivisie, nadat hij twee jaar geleden voor PSV uitkwam. Vooral de toetreding van ‘Oliboli’ valt op; dit seizoen won hij al een groot Europees toernooi en de FIFA eClub World Cup. Hiermee versterkt de KPN eDivisie haar positie als een van de meest professionele, competitieve en toonaangevende EA SPORTS FIFA-competities in de wereld.

Dit artikel delen