Eredivisie Awards

Eerste Johan Cruijff Talent van de Maand-prijs voor Johan Bakayoko

De 19-jarige Johan Bakayoko heeft in februari, eveneens op basis van statistieken en stemmen van voetballiefhebbers, het beste gepresteerd van alle eredivisiespelers van 21 jaar of jonger. Voor Bakayoko is het, net als zijn teamgenoot Xavi Simons vorige maand, zijn eerste uitverkiezing tot Johan Cruijff Talent van de Maand.

Ook PSV is februari ongeslagen doorgekomen. Na twee gelijkspellen tegen Feyenoord en FC Utrecht (beiden 2-2) en twee ruime winsten op FC Groningen (6-0) en FC Twente (3-1), blijven de Eindhovenaren in de race voor de titel. De Belgische flankspeler was net als Berghuis goed voor twee goals en twee assists in de Eredivisie in de afgelopen vier speelronden.

Daarnaast veroverde Bakayoko voor PSV het vaakst het balbezit (23), was hij bij de meeste doelpunten betrokken (4), noteerde de meeste succesvolle dribbels (12) en creëerde de meeste kansen uit open spel (7). Ook noteerde hij de meeste aangekomen voorzetten uit open spel in de Eredivisie (6).

Tweede maand op rij een PSV'er

Voor de tweede maand op rij wint een speler van PSV de prijs voor beste talent. Naast een bokaal ontvangt de middenvelder namens de VriendenLoterij een cheque van € 2.500,- ter stimulering van maatschappelijke projecten van de PSV Foundation. Ook heeft hij met zijn uitverkiezing een bedrag van € 5.000 opgehaald voor projecten van de Johan Cruijff Foundation.

De prijs is uitgereikt door ESPN-presentator Fresia Cousiño Arias. Het interview met Bakayoko is hier te bekijken.

Over de verkiezing

De Eredivisie Speler van de Maand en Johan Cruijff Talent van de Maand wordt gekozen op basis van statistieken (StatsPerform) en stemmen van voetballiefhebbers (KPN Man of the Match). De verkiezing is een initiatief van de Eredivisie CV in samenwerking met ESPN. De Johan Cruijff Talent van de Maand is een initiatief van de Eredivisie CV in samenwerking met ESPN, Johan Cruyff Foundation en VriendenLoterij.

Dit artikel delen