Eredivisie Awards

Eerste Johan Cruijff Talent van de Maand-prijs voor Xavi Simons

De 19-jarige Xavi Simons heeft in januari, eveneens op basis van statistieken en stemmen van voetballiefhebbers, het beste gepresteerd van alle spelers van 21 jaar of jonger. Voor Simons is het zijn eerste uitverkiezing tot Johan Cruijff Talent van de Maand.

Hoewel het voor PSV niet de beste maand was (twee keer winst, tweemaal gelijkspel en één keer verlies) wist Xavi Simons zich op individueel niveau te onderscheiden. De jongste Oranje-debutant ooit staat in de top 3 van lijstjes met meeste succesvolle dribbels (12), het creëren van kansen uit open spel (12) en doelpogingen (26). Met een doelpunt tegen Fortuna Sittard, vierentwintig balcontacten in het vijandelijke zestienmetergebied en twee uitverkiezingen tot KPN Man of the Match, hield hij andere talenten uit de Eredivisie achter zich in de maandverkiezing.

PSV Foundation

Voor het eerst in vier jaar tijd wint een speler van PSV de prijs voor beste talent. De laatste PSV'er die de prijs won was Steven Bergwijn in december 2018. Wel won Xavi Simons al eerder dit seizoen in augustus de prijs voor Eredivisie Speler van de Maand. Naast een bokaal ontvangt de middenvelder namens de VriendenLoterij een cheque van € 2.500,- voor maatschappelijke projecten van de PSV Foundation. Ook heeft hij met zijn uitverkiezing een bedrag van € 5.000 opgehaald voor projecten van de Johan Cruijff Foundati

De prijs is uitgereikt door ESPN-presentator Aletha Leidelmeijer Het interview met Simons is hier te bekijken.

Over de verkiezing

De Eredivisie Speler van de Maand en Johan Cruijff Talent van de Maand wordt gekozen op basis van statistieken (StatsPerform) en stemmen van voetballiefhebbers (KPN Man of the Match). De verkiezing is een initiatief van de Eredivisie CV in samenwerking met ESPN. De Johan Cruijff Talent van de Maand is een initiatief van de Eredivisie CV in samenwerking met ESPN, Johan Cruyff Foundation en VriendenLoterij.

Dit artikel delen