Eredivisie Awards

Eran Zahavi uitgeroepen tot Eredivisie Speler van de Maand maart

Eran Zahavi is uitgeroepen tot Eredivisie Speler van de Maand maart. In de afgelopen drie speelrondes heeft de PSV-spits volgens de statistieken en stemmen van voetballiefhebbers het beste gepresteerd.

PSV houdt druk op Ajax

Eran Zahavi heeft met PSV een uitstekende maand achter de rug. Begin maart werd er gewonnen van Heracles Almelo (3-1), waarna de formatie van trainer Roger Schmidt ook te sterk was voor FC Utrecht (0-1) en Fortuna Sittard (5-0). Met nog zeven speelrondes te gaan en slechts twee punten verschil met koploper Ajax, ligt de strijd om het landskampioenschap nog helemaal open.

Zahavi schiet met scherp

De Israëlische international wist in al zijn drie wedstrijden in maart te scoren en was in de wedstrijd tegen Fortuna Sittard goed voor één assist. Zahavi schoot in maart dertien keer, waarvan zeven keer op doel. Daarnaast noteerde hij 27 balcontacten in het vijandelijke zestienmetergebied, creëerde hij zeven kansen en werd hij twee keer uitgeroepen tot KPN Man of the Match.

De spits van PSV is de laatste weken in vorm en laat zijn aanvallende kwaliteiten meermaals zien. Zo scoorde hij zeven keer in zijn laatste zes wedstrijden (alle competities), één keer vaker dan in zijn dertig voorgaande duels voor PSV. Daarnaast schoot Zahavi in de eerste seizoenshelft (twaalf wedstrijden) veertien keer op doel in de Eredivisie. In 2022 schoot de aanvaller al twaalf keer op doel (in zeven wedstrijden). Ook noteerde hij dit kalenderjaar al evenveel balcontacten in het vijandelijke zestienmetergebied in vergelijking tot de eerste seizoenshelft (beiden 43).

Eerste maandprijs én flinke upgrade in FIFA 22

Voor Eran Zahavi is het zijn eerste Eredivisie Speler van de Maand-prijs. Eerder dit seizoen gingen zijn teamgenoten Bruma (augustus) en Ibrahim Sangaré (november) er al met de maandprijs vandoor. In de vijfjarige geschiedenis van de Eredivisie Speler van de Maand wint voor de negende keer een speler van PSV de maandprijs.

Met een score van 95,7 wist Zahavi in het maandklassement onder meer Sébastien Haller (93,2), Jesper Karlsson (91,0) en Luuk Brouwers (88,3) voor te blijven. Naast de prijs, uitgereikt door ESPN-verslaggever Milan van Dongen, ontvangt de speler ook een eigen geüpgraded Eredivisie Player of the Month-kaart in FIFA 22. Hierin maakt Zahavi een flinke upgrade: van een gemiddelde rating van 80 naar 86.

Over de verkiezing

De Eredivisie Speler van de Maand en Johan Cruijff Talent van de Maand wordt gekozen op basis van statistieken (StatsPerform) en stemmen van voetballiefhebbers, uitgebracht via de KPN Man of the Match-verkiezing (ESPN). Deze onderdelen wegen ook mee voor de Eredivisie Speler van het Jaar- en Johan Cruijff Talent van het Jaar-prijzen, die na het seizoen 2021/22 worden uitgereikt tijdens de Eredivisie Awards.

De verkiezing Eredivisie Speler van de Maand is een initiatief van de Eredivisie CV in samenwerking met ESPN. De Johan Cruijff Talent van de Maand is een initiatief van de Eredivisie CV, ESPN, Johan Cruyff Foundation en VriendenLoterij.

Dit artikel delen