Maatschappelijk

Eredivisie CV en EFDN slaan handen ineen om maatschappelijke impact te vergroten

De Eredivisie CV en Het European Football for Development Network (EFDN) gaan met ingang van dit seizoen voor minimaal twee seizoenen samenwerken. Er is een duidelijke missie: de maatschappelijke impact van de eredivisieclubs samen verder vergroten door middel van kennisdeling, onderzoek, fondsenwerving en nieuwe projecten.

Voor nationale competities én clubs

Samen met EFDN wil de Eredivisie CV komende twee jaar stappen zetten op het gebied van (internationale) kennisdeling, fondsenwerving, onderzoek en zichtbaarheid op MVO gebied. Dit varieert van het uitvoeren van impactonderzoeken, het organiseren van congressen en projectmeetings voor clubs, overheid en bedrijfsleven, tot aan concrete inhoudelijke onderwerpen en projecten zoals maatschappelijke diensttijd jongeren en duurzaamheid. Deze (internationale) samenwerking biedt kansen om nieuwe projecten op te zetten en bestaande projecten in Nederland door te ontwikkelen. Hier gaan alle clubs in de toekomst de vruchten van plukken.

Internationale kennisdeling

EFDN is een Europees netwerk dat bestaat uit betaald voetbalclubs, leagues en bonden die samenwerken om de kwaliteit en impact van maatschappelijke projecten te vergroten. De samenwerking op Europees niveau tussen meer dan 130 clubs, nationale competities en bonden uit 30 landen biedt de Eredivisie CV extra mogelijkheden om kennis op MVO gebied internationaal te delen, inspiratie op te doen en krachten te bundelen op het gebied van fondsenwerving.

Als belangenbehartiger zet de Eredivisie CV zich in om iedere dag samen met alle 18 clubs een positieve impact te maken op de maatschappij. Met een landelijk bereik van ruim 8 miljoen liefhebbers uit alle lagen van de bevolking, rolmodellen en partnerschappen draagt de Eredivisie bij aan maatschappelijke vraagstukken zoals een gezonde en inclusieve samenleving. Dit uit zich in initiatieven rondom de aanpak tegen racisme en discriminatie, rookvrije stadions en diverse projecten om mensen in beweging te brengen.

Meer informatie?

Dit artikel delen