KPN eDivisie

Eredivisie daagt FC 24-talenten uit: grootste fan toernooi van Nederland van start op 30 januari

De Eredivisie organiseert in samenwerking met DreamHack Sports Games (DHSG) en KPN de derde editie van de KPN eDivisie Cup. In dit toernooi worden Nederlandse EA Sports FC 24-talenten dagelijks uitgedaagd om de strijd aan te gaan voor een plek in de KPN eDivisie Cup Finals, waar zij de kleuren van hun favoriete eredivisieclub gaan vertegenwoordigen. In dit toernooi maken zij kans op 2.000 euro prijzengeld, tickets voor OnsOranje op het EK 2024, diverse andere prijzen en wordt de winnaar voorgesteld als potentiële gamer aan alle eredivisieclubs.

De KPN eDivisie Cup start op dinsdag 30 januari aanstaande met meerdere online kwalificatieronden per eredivisieclub. Op 8 verschillende momenten, verdeeld over twee speeldagen, heeft elke EA Sports FC 24-speler de mogelijkheid zich te kwalificeren voor de volgende fase van het toernooi: de Club Championships.

Vanuit de online Club Championships op vrijdag 15 en zaterdag 16 maart, plaatst één vertegenwoordiger per eredivisieclub zich voor de Club Finals. De grote finale vindt live plaats op zaterdag 30 maart in de KPN eDivisie Arena van H20 Esports Campus in Purmerend voorafgaand aan de KPN eDivisie Finals.

KPN eDivisie Cup mogelijke opstap naar eDivisie

Presteren in de KPN eDivisie Cup blijft vaak niet onopgemerkt bij eredivisieclubs. Ata Kansu, in het huidige KPN eDivisie seizoen uitkomend voor FC Twente, verloor in 2019 weliswaar de finale van de eerste editie van het fan toernooi, maar sleepte door zijn prestaties wel een aanstelling bij Feyenoord in de wacht.

Tygo Hartensveld schreef vorig jaar de eerste bladzijden van zijn jongensboek door deel te nemen aan de KPN eDivisie Cup. De talentvolle speler uit Rotterdam schreef zich in voor een kwalificatietoernooi van Excelsior Rotterdam, stootte door tot de finale waar hij zichzelf tot kampioen van de KPN eDivisie Cup kroonde. Hierdoor zien we Tygo nu wekelijks zijn wedstrijden spelen in de KPN eDivisie waar hij de clubkleuren van Excelsior vertegenwoordigt.

Een glimlachende Tygo Hartensveld na het winnen van de KPN eDivisie Cup (2023)

Opzet KPN eDivisie Cup in de notendop

  • Club Qualifications | 30 januari tot 5 maart | online via Playstation Tournaments (PS5)
  • Club Championships | 15 en 16 maart | online via Playstation Tournaments (PS5)
  • Club Finals | 30 maart | KPN eDivisie Arena - H20 Esports Campus

Prijzengeld en kans op een Trust Gaming Chair

Naast de roem en de eer om de clubkleuren van jouw favoriete eredivisieclub te mogen verdedigen, ontvangt de winnaar van de KPN eDivisie Cup het prijzengeld van in totaal €2000,-. Alle overige deelnemers aan de toernooien maken kans op twee tickets voor een nader te bepalen voetbalwedstrijd. Daarnaast wint iedere clubkampioen minimaal een Trust Gaming Stoel met het logo van hun geliefde eredivisieclub.

Deelnemen aan de KPN eDivisie Cup

Alle EA Sports FC 24-spelers kunnen, via het Playstation Tournaments platform op de Playstation 5, vanaf dinsdag 30 januari meespelen in de KPN eDivisie Cup. Meer informatie over het inschrijven, de toernooi opzet en alle te winnen prijzen is te lezen door te klikken op onderstaande button.

Dit artikel delen