Eredivisie Awards

Eredivisie Elftal van de Maand december bestaat uit spelers van 9 verschillende clubs

Maar liefst negen verschillende clubs leveren in december 2023 spelers voor het Eredivisie Elftal van de Maand.

Ajax (met beide maandwinnaars) en PSV (met Sergiño Dest en Olivier Boscagli) zijn hofleverancier voor het elftal. Daarnaast maken spelers van AZ, PEC Zwolle, FC Twente, N.E.C. Nijmegen, RKC Waalwijk, Feyenoord én FC Utrecht hun opwachting in het elftal van afgelopen maand.

Het Eredivisie Elftal van de Maand december: Vasilis Barkas (FC Utrecht), Sergiño Dest (PSV), Olivier Boscagli (PSV), Lutsharel Geertruida (Feyenoord), Yassin Oukili (RKC Waalwijk), Benjamin Tahirović (Ajax), Ferdy Druijf (PEC Zwolle), Sem Steijn (FC Twente), Elayis Tavsan (N.E.C. Nijmegen), Vangelis Pavlidis (AZ) en Brian Brobbey (Ajax).

Eredivisie Awards

De Eredivisie Speler van de Maand, Johan Cruijff Talent van de Maand en het Eredivisie Elftal van de Maand worden gekozen op basis van statistieken (Opta) en stemmen van voetballiefhebbers (KPN Man of the Match). Deze criteria spelen ook een rol bij de shortlist voor de Eredivisie Speler van het Jaar en Johan Cruijff Talent van het Jaar. Deze prijzen, evenals de prijzen in de Azerion Vrouwen Eredivisie, worden elk seizoen uitgereikt op de Eredivisie Awards in september.

De verkiezing Eredivisie Speler van de Maand is een initiatief van de Eredivisie CV in samenwerking met ESPN en EA SPORTS FC™. De verkiezing voor het Johan Cruijff Talent van de Maand wordt georganiseerd door de Eredivisie CV in samenwerking met ESPN, Johan Cruyff Foundation en VriendenLoterij. 

Dit artikel delen