KPN eDivisie

Eredivisie en DreamHack Sports Games lanceren de KPN eDivisie Cup in zoektocht naar nieuwe FIFA 23-talenten

De Eredivisie en DreamHack Sports Games (DHSG) lanceren een nieuw toernooi voor FIFA 23-spelers: de KPN eDivisie Cup. In dit toernooi worden Nederlandse FIFA-spelers op de PlayStation 4 uitgedaagd om hun favoriete eredivisieclub te vertegenwoordigen en te strijden voor de roem en een uitgebreide prijzenpot. De KPN eDivisie Cup start vanaf woensdag 18 januari met vijf online kwalificatierondes.

De Eredivisie en DreamHack Sports Games (onderdeel van de ESL FACEIT Group) werken sinds 2019 samen met het produceren en organiseren van de KPN eDivisie, de officiële Nederlandse esportscompetitie voor de achttien eredivisieclubs. Daar komt vanaf volgende week een nieuw fantoernooi bij: de KPN eDivisie Cup. De KPN eDivisie Cup maakt het voor alle Nederlandse FIFA-spelers en KPN eDivisie-fans mogelijk om hun eigen skills te tonen op het grote toneel en kans te maken op mooie prijzen.

Opzet KPN eDivisie Cup

De KPN eDivisie Cup bestaat uit vijf online kwalificatierondes en twee offline rondes in de KPN eDivisie Arena (H20 Esports Campus).

Online kwalificatierondes (Gespeeld op de PS4)

  • 18 januari: Online kwalificaties (PlayStation 4)
  • 25 januari: Online kwalificaties (PlayStation 4)
  • 1 februari: Online kwalificaties (PlayStation 4)
  • 8 februari: Online kwalificaties (PlayStation 4)
  • 15 februari: Club Play-offs (PlayStation 4)

Offline rondes (Gespeeld op de PlayStation 5)

  • 22 februari: Club Kampioenschappen (Gespeeld in de H20 Studio in Purmerend)
  • TBA: KPN eDivisie Cup Finals

Alle vier online kwalificatierondes leveren een winnaar per eredivisieclub op (18 x 4 winnaars), waardoor de Club Play-offs bestaat uit de 72 beste EA SPORTS™ FIFA 23-spelers in Nederland. Wanneer zij de Club kampioenschappen bereiken, het eerste offline event op de H20 Campus in Purmerend, gaan zij live strijden om de laatste 18 plekken. Uiteindelijk gaan de 18 clubkampioen hun favoriete club vertegenwoordigen op het podium van de KPN eDivisie Cup Finals aan het einde van het seizoen.

Uitgebreide prijzenpot

Binnen de KPN eDivisie Cup krijgen nieuwe FIFA-talenten de kans om zich in de kijker te spelen van de 18 eredivisieclubs. De winnaar ontvangt € 2.000 aan prijzengeld, door de samenwerking tussen de Eredivisie en KNVB een plek in de voorselectie van E_Oranje (het officiële esportsteam van het Nederlands elftal) en een bezoek aan zijn of haar favoriete eredivisieclub. Daarnaast winnen de vier beste spelers een Trust Gaming Stoel en worden er nog vele andere prijzen beschikbaar gesteld.

Deelnemen

Alle FIFA 23-spelers kunnen, vanuit huis op de PlayStation 4, vanaf 18 januari meedoen met de KPN eDivisie Cup. Meer informatie over het deelnemen aan de KPN eDivisie Cup is hier te lezen. Daarnaast is de KPN eDivisie Cup live te volgen op de kanalen van de KPN eDivisie op Instagram, Facebook, Twitter, TikTok, Twitch en YouTube.

"Elke dinsdag krijgt de Nederlandse FIFA-community de beste Nederlandse FIFA 23-spelers te zien", zegt Roger Lodewick, President Sports Games bij ESL FACEIT Group. "Nu krijgt diezelfde community de kans om te strijden voor eeuwige roem op een nationaal podium, hun vaardigheden te laten zien in de KPN eDivisie Cup en zich in de kijker te spelen van de KPN eDivisie clubs voor toekomstige seizoenen. We zijn verheugd om dit samen met de Eredivisie en onze partners KPN en PlayStation te doen, omdat het de ambitie en het prestigieuze niveau van de Cup laat zien."

Dit artikel delen