KPN eDivisie

Eredivisie en Dreamhack starten samenwerking in FIFA 20-competititie eDivisie

De Eredivisie en esports productiebedrijf Dreamhack maken met trots bekend dat zij hun krachten bundelen rondom de Nederlandse EA SPORTS FIFA 20-competitie, de eDivisie. Het doel is om EA SPORTS FIFA-esports in Nederland naar een hoger niveau te brengen en om de beste EA SPORTS FIFA 20-competitie van de wereld te creëren, onder andere met de introductie van een bedrag van € 100.000,- aan prijzengeld.

De eDivisie de grootste, meest spectaculaire, innovatieve en vermakelijke esports-competitie van de wereld maken; dat is de ambitieuze doelstelling die het krachtige partnership tussen de Eredivisie en Dreamhack samenvat. De visie van de samenwerking is om de kerncompetenties, die beide partijen aan het partnership toevoegen, uit te bouwen. Samen met haar clubs heeft de Eredivisie een solide Nederlandse community met een sterke interesse in EA SPORTS FIFA opgebouwd. Dit gecombineerd met Dreamhack’s ervaring in het creëren van krachtige esports-(media)producten schept de verwachting dat de eDivisie de komende jaren kan uitgroeien tot een nog krachtigere competitie.

De eDivisie is de officiële EA SPORTS FIFA 20-competitie voor de 18 Eredivisieclubs, parallel aan de Eredivisie, en is als Official League Qualifier onderdeel van de EA SPORTS FIFA Global Series. In de eDivisie strijden spelers die de clubs vertegenwoordigen om het virtuele kampioenschap in de spelmodus FIFA Ultimate Team van videogame EA SPORTS FIFA 20. Vorig seizoen behaalde de eDivisie 17.550.000 views en met 174.000 volgers op de social media-kanalen Instagram, YouTube, Twitter en Facebook is zij de grootste nationale EA SPORTS FIFA 20-competitie ter wereld gemeten aan het aantal volgers.

image

Bryan Hessing, Heracles Almelo (links) en Nick den Hamer, FC Groningen (rechts)

“We zijn erg blij en trots om Dreamhack te mogen verwelkomen als onze partner, mede omdat zij een jarenlange ervaring in het organiseren van internationale esports-toernooien meebrengt. We beschouwen dit als een erkenning en beloning voor het opbouwen van de eDivisie gedurende de afgelopen 2,5 jaar en we hebben hoge verwachtingen van deze samenwerking.”, zegt Marc Rondagh van de Eredivisie. “We merken dat we met de eDivisie op een punt zijn waar we klaar zijn voor de volgende stap. Met deze ontwikkeling kunnen we een nog grotere en betere FIFA-competitie bieden aan onze fans.” 

“We zijn heel trots om een team te mogen vormen met een sterke partner als de Eredivisie. De Eredivisie en haar clubs zijn al enige tijd actief in de wereld van esports en zij hebben een sterk fundament gelegd met hun EA SPORTS FIFA-competitie. Nederlandse EA SPORTS FIFA 20-spelers behoren tot de top van de wereld en miljoenen Nederlanders spelen regelmatig EA SPORTS FIFA 20, competitief of recreatief. Mede hierdoor geloven we dat Nederland een groot potentieel heeft om de absolute voorloper in de wereld van competitief EA SPORTS FIFA te blijven”, aldus Peter Nørrelund, CO-CEO van Dreamhack. Hij vervolgt: “Bij Dreamhack hebben we afgelopen jaar al grote successen gekend met de lancering van de nationale EA SPORTS FIFA 19-competities van Denemarken en Zweden, waar we onze visie om sterke en grootschalige live-mediaproducten te realiseren hebben kunnen doorvoeren. De productie van deze competities is van de hoogst mogelijke kwaliteit en de kampioenschappen culmineren in omvangrijke esports-evenementen in stadions of arena’s, zodat alle EA SPORTS FIFA 20-fans hoogwaardige entertainment kunnen beleven. In ons eerste jaar met de Deense FIFA 19-competitie, de eSuperliga, hebben we in totaal 3.800 Deense eSuperliga-fans mogen verwelkomen bij de twee Grand Arena Final Events en we hebben de sterke ambitie om dit aantal in de eDivisie, samen met de Eredivisie, nog groter te maken.”

image

De Deense eSuperliga

De Eredivisie en Dreamhack maken binnenkort de details bekend van wat fans en kijkers kunnen verwachten van dit partnership. De vernieuwing betekent onder andere dat de eDivisie geheel live wordt uitgezonden, waar tevens publiek bij aanwezig kan zijn. Ook wordt er gestreden om een prijzenpot van € 100.000,-. Daarnaast blijven alle Eredivisieclubs vertegenwoordigd en breidt iedere club uit naar een team van tenminste twee professionele EA SPORTS FIFA 20-spelers. De nieuwe competitie start rond eind oktober en wordt geproduceerd door Endemol Shine Nederland.

Dit artikel delen